Στην Ξάνθη ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΧΑΡΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗ 2

Στην Ξάνθη μετέβη την περασμένη Παρασκευή ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκεί όπου συγχοροστάτησε στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό του πολιούχου της Ξάνθης, του Τιμίου Προδρόμου.
Μαζί με τον κ. Χαρίτωνα, συγχοροστάτησαν ο «οικοδεσπότης» μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και οι μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ, Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος. Πριν ολοκληρωθεί ο Εσπερινός, πραγματοποιήθηκε με επισημότητα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που πέρασε από τα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης της Ξάνθης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τελέσθηκε Αρτοκλασία.
«Δεν γεννήθηκε μεγαλύτερος άνθρωπος από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Τον χαρακτήρισε μεγάλο ο ίδιος ο Θεός. Χαρακτηριστικό της ζωής του υπήρξε η άκρα ταπείνωση. Το κήρυγμά του ήταν κήρυγμα μετανοίας…», επεσήμανε στο Θείο Κήρυγμα ο μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Με τη σειρά του, ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ανέφερε για τον πολιούχο και προστάτη της εκεί τοπικής Εκκλησίας: «Ο Τίμιος Πρόδρομος είναι αυτός που ενώνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη», και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους μητροπολίτες για την παρουσία τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ξάνθης.
Να σημειωθεί πως μετά τον Εσπερινό της Ξάνθης, οι μητροπολίτες αναχώρησαν για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάρουν μέρος στη σύναξη των μητροπολιτών του Οικουμενικού Θρόνου.
[wpg_thumb]

Add Comment