Φροντίδα με έκκληση για βοήθεια για χτυπημένο πελαργό

ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΡΓΟ

Ευαισθησίες και φροντίδα για χτυπημένο πελαργό που είναι ανήμπορος να πετάξει, τις τελευταίες ημέρες στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Όπως ενημέρωσαν την «Ε» οι ίδιοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, καθημερινά δίνουν τροφή(ψάρια) στο άτυχο και αδύναμο πουλί που βρίσκεται στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου, αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν περίθαλψη, καλώντας ανοιχτά και δημόσια όποιον φορέα και πολίτη να βοηθήσει.
«Θέλουμε να σώσουμε το πουλί, αλλά δεν έχουμε τρόπο και γνώσεις για το πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να ξαναπετάξει», είπε με νόημα κάτοικος του χωριού, και συνέχισε: «το πουλί χρειάζεται περίθαλψη, πρέπει να το σώσουμε και είναι κρίμα να χαθεί!».
Ίσως, ανάλογες μικρές η μεγάλες ειδήσεις καλά είναι να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έτσι ώστε να ευαισθητοποιούνται περισσότεροι συνάνθρωποι μας.
Ίσως, θα μπορούσε να κάνει κάτι ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Βορείου Ελλάδος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, που εδρεύει στην Αίγινα(ΕΚΠΑΖ), ίσως η «Δράση για την Άγρια Ζωή», που στηρίζονται αποκλειστικά από εθελοντική εργασία, ίσως Ομάδες Εθελοντών πολιτών της περιοχής μας, που καθημερινά δείχνουν τις ευαισθησίες τους σε ανάλογα θέματα, ίσως κάποιος άλλος.

Add Comment