Οικογενειακή τραγωδία για Σέρβο ιερέα στο δρόμο για Λεπτοκαρυά

ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ! – ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΣΕΡΒΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

Οικογενειακή τραγωδία για Σέρβο ιερέα που ερχόταν με την οικογένεια του στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, τη δεύτερη καλοκαιρινή «πατρίδα» για εκατοντάδες Σέρβους τουρίστες, που αυτή την περίοδο κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή και όχι μόνο.
Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, 1η Αυγούστου, όταν η 4μελής οικογένεια του Σέρβου κληρικού με το Ι.Χ. αναχώρησαν από το Βελιγράδι με τελικό προορισμό τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Πολύ κοντά στα Ελληνικά σύνορα, στη Γευγελή, το όχημα ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, Ι.Χ. κινούμενο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πέρασε στο ρεύμα που κινείτο κανονικά το Ι.Χ. του κληρικού.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης των δύο οχημάτων ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πρεσβυτέρας συζύγου του και των δύο παιδιών τους, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά!
Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου π. Radivoje Panić, ακούραστος «εργάτης» της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου ερχόταν για μια ακόμη φορά στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, προκειμένου να λειτουργεί για τους Σέρβους, που βρίσκονται στην περιοχή…στη μητρική τους γλώσσα.
Ο Σέρβος κληρικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Πιερία και ξεχωρίζει για την απλότητα και την πνευματικότητα του, ενώ έχει αφήσει έως τώρα εξαιρετικές εντυπώσεις, αφού, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν κατάφερε να στήσει στέρεες γέφυρες φιλίας, συνεργασίας και αδελφοσύνης, ανάμεσα στους ομόθρησκους και ομόδοξους λαούς της Ελλάδος και της Σερβίας.
Η είδηση του αιφνίδιου «ξεκληρίσματος» στην άσφαλτο της οικογένειας του ιερέα, που έχασε την σύζυγο του Τατιάνα και τα δύο τους παιδιά, τον 18χρονο Νικόλαο και την 10χρονη Σιμόνα, συγκλονίζει Σέρβους και Έλληνες παραθεριστές της Λεπτοκαρυάς, αλλά και την Ι. Μητρόπολη Κίτρους.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο σεβασμ. μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο – προϊστάμενο της ενορίας της Λεπτοκαρυάς π. Αθανάσιο Τσαρούχα, μεταβαίνει στο Βελιγράδι της Σερβίας για να παραστεί στη νεκρώσιμη Ακολουθία της πρεσβυτέρας και των δύο παιδιών, που «έφυγαν» τόσο άδικα. Ακόμη, ο κ. Γεώργιος θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο και τον άτυχο ιερέα π. Radivoje, για να συμπαρασταθεί στο δράμα του.

Add Comment