Συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για τα έργα της Ελασσόνας

Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών κυριάρχησε στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνεργασία για τα έργα της Ελασσόνας
Ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να καταγραφούν τα νέα δρομολόγια και να προκηρυχτεί έγκαιρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες και τη δεδομένη δυσκολία του εγχειρήματος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά επισημαίνοντας τα εξής:

«Τη Δευτέρα όπως είναι γνωστό ξεκινά η σχολική χρονιά. Η αρχή αυτή γίνεται με κάποιες αλλαγές. Πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι οι συγχωνεύσεις των σχολείων και τα νέα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών. Και ενώ ο σχεδιασμός ήταν οι μεταφορές αυτές να περιέλθουν σαν αρμοδιότητα στους Δήμους, το αρμόδιο Υπουργείο με εγκύκλιο αναθέτει στην αιρετή Περιφέρεια να παραταθούν οι μισθώσεις για όσα δρομολόγια δεν έχουν αλλάξει, ενώ για τα νέα δρομολόγια που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις να γίνει ανάθεση νέων συμβάσεων.

Παρά λοιπόν τις δυσκολίες που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή, το ζητούμενο είναι τη Δευτέρα οι μαθητές να πάνε στα σχολεία τους, χωρίς να παρατηρηθεί καμία αρρυθμία στη ροή μεταφοράς. Εμείς σαν αιρετή Περιφέρεια παρατείνουμε τις παλιές συμβάσεις, ενώ για τις νέες προκηρύξαμε άμεσα διαγωνισμό, έτσι ώστε να προλάβουμε μέσα σε 2 μέρες και κάτω από ένα διαφανή, δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο να κάνουμε την ανάθεση. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους μεταφορείς και αισιοδοξούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα».

Παράλληλα, οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα δυο οδικά έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Πίνδος» Βερδικούσια – Λογγά και Λιβάδι – Σαραντάπορο, όπως και για την παράκαμψη της Ελασσόνας και την οδική σύνδεση με την Κοζάνη.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα έργα τα οποία κατατέθηκαν στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ από τον Δήμο Ελασσόνας, καθώς και οι κατολισθήσεις στο Λιβάδι και η αποκατάσταση του οδοστρώματος Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης από τις βλάβες που υπέστη εξαιτίας της διέλευσης οχημάτων μεγάλου φορτίου λόγω του κλεισίματος των Τεμπών.

Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα του Ολύμπου όπου συζητήθηκαν ζητήματα τουριστικής αξιοποίησης και ήπιων μορφών ανάπτυξης.

«Μέσα σε ένα κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, κάνουμε με το Δήμαρχο Ελασσόνας όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να μη χαθεί καμιά ευκαιρία για την περιοχή της Ελασσόνας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός».

Add Comment