Έρημη πόλη η Ελασσόνα… παρά την κρίση

ΜΕΣΗΜΕΡΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ (5)

«Δεν κουνιόταν φύλλο» την περασμένη Κυριακή, ιδίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην πόλη της Ελασσόνας…παρά την οικονομική κρίση!
Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν ήταν λίγοι αυτοί που άφησαν την πόλη και κατευθύνθηκαν σε κοντινές παραλίες και σε τοποθεσίες και ορεινά χωριά, για να καταφέρουν να δροσιστούν.
Χαρακτηριστική η μηδαμινή κίνηση αυτοκινήτων ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας και τα λιγοστά παρκαρισμένα Ι.Χ., που υπήρχαν στο κέντρο, έχοντας παραδίπλα την «ράθυμη» πιάτσα των ταξί.
Η ερημιά της Κυριακής στην καλοκαιρινή Ελασσόνα…«έβγαζε μάτια». Ξαφνικά, ξεχάστηκαν οι «ουρές» των Α.Τ.Μ. και τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας και …έστω και για λίγες ώρες οι Ελασσονίτες «απέδρασαν». Η πόλη θύμιζε…την εικόνα που έχει συνήθως η πόλη κάθε Δεκαπενταύγουστο, τότε που αρκετός κόσμος «απλώνεται» σε κοντινές παραλίες και στα βλαχοχώρια.
Αφορμή για αυτή την καταγραφή και το ρεπορτάζ στάθηκε η τυχαία συνάντηση μου στο κέντρο της Ελασσόνας το μεσημέρι της Κυριακής, με ζευγάρι Ολλανδών, που έκανε τουρισμό σε περιοχές της Ελλάδος, σταθμεύοντας στην Ελασσόνα για λίγη ξεκούραση και καφέ. Έδειχναν ξαφνιασμένοι για την εικόνα ερημιάς «ντάλα μεσημέρι» της Κυριακής σε μια επαρχιακή κωμόπολη, σαν την Ελασσόνα και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπαν…μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης! Χαρακτηριστικά τα λόγια τους: «Σε όποια παραλία βρεθήκαμε αυτό το διάστημά στην Ελλάδα ήταν γεμάτη από κόσμο. Και τώρα, εδώ, συναντάμε μια…έρημη πόλη. Ο κόσμος πήγε για μπάνιο, ίσως πήγε κάποια εκδρομή. Τελικά, η χώρα σας περνάει οικονομική κρίση;;»!!
Καλή η αφορμή και η ευκαιρία για προβληματισμό, με την ελπίδα να μην παρεξηγηθούν όλα τα παραπάνω…
[wpg_thumb]

Add Comment