Στον “αστερισμό” των Α.Τ.Μ. και η Ελασσόνα

«Γιατί παίζουν με την αξιοπρέπεια μας;; Δεν είμαστε ζώα!»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μέσα σε κλίμα έκδηλης ανησυχίας και εκνευρισμού αλλά τις περισσότερες ώρες…με ψυχραιμία, με υπομονή, συντεταγμένα και ήρεμα εκατοντάδες καταθέτες και συνταξιούχοι της Επαρχίας Ελασσόνας «συμμετέχουν» στο γνωστό τραγικό και περίεργο «σκηνικό» των τελευταίων ημερών στην πόλη της Ελασσόνας με τις αναλήψεις χρημάτων …με «το δελτίο»(με το καθημερινό όριο στις αναλήψεις)!
Στα υπάρχοντα 4 Α.Τ.Μ. των τραπεζών, στο κέντρο της πόλης, ανήσυχος ο κόσμος πηγαινοερχόταν και έπιανε τη σειρά του στην ουρά για να τραβήξει το οριακό ποσόν των 50 – 60 ευρώ.
Χαρακτηριστικά, τα λόγια στην «Ε», Ελασσονιτών, που βρέθηκαν μπροστά σε κάποιο Α.Τ.Μ.:
«Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο…». «Ντροπή». «Δεν περίμενα πως θα γίνω ζητιάνος, στα 70 χρόνια». «Γιατί παίζουν με την αξιοπρέπεια μας;». «Απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά. Στην ουρά για 60 ευρώ. Δεν είμαστε ζώα!». «Ήρθα να πάρω 60 ευρώ, για να αγοράσω τα φάρμακα μου. Πρώτη φορά στη ζωή μου, θα χρωστάω τον φαρμακοποιό μου». «Σαν κατάντια μου μοιάζει όλο αυτό. Πραγματικά λυπάμαι και ανησυχώ». «Καταντήσαμε γραφικοί, να περιμένουμε στην ουρά για 50 ευρώ. Δεν πάμε καλά». «Ακούγονται πολλά για αξιοπρέπεια, αυτό τον καιρό, αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες σίγουρα…δεν είναι αξιοπρέπεια». «Σύνταξη…με δόσεις εγώ. Απλήρωτος από τη δουλειά του δύο μήνες ο γιός μου. Υπέροχα». «Ήρθα να εισπράξω 3 εικοσάευρα από τη σύνταξη μου. Πόσο πιο καλά;». «Πόσο κατανόηση και υπομονή να συνεχίσω να έχω;». «Τα χάλια μας…». «Παιχνίδια με την υπομονή και την αγωνία μας. Λίγα ευρώ τη μέρα και συνεχίζω να είμαι ψύχραιμος».
[wpg_thumb]

Και όλα αυτά με «φόντο» ένα φθινοπωρινό, βροχερό και ευμετάβλητο καιρό, και με μια «παγωμένη», σχεδόν «στεγνή» αγορά, με τους καταναλωτές να έχουν «μαζευτεί» στις αγορές τους, με μηδενικούς «τζίρους» των καταστημάτων και των επαγγελματιών.

Add Comment