Ο Ελασσονίτης Γιάννης Κόκκινος τιμήθηκε από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ 2

Δεν χωρά αμφιβολία πως η πρόσφατη λαμπρή εκδήλωση για τα 20 χρόνια παρουσίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού(ΤΕΦΑΑ) στα Τρίκαλα δεν πέρασε απαρατήρητη από την Πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.
Συγκίνηση, χαρά, ενθουσιασμός, μνήμες βαθιά χαραγμένες σε πολύ κόσμο, και βέβαια η δέουσα απονομή τιμής για όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι προσφοράς, επιστήμης και γνώσης για να «πάρει μπροστά» και για να «ορθοποδήσει» το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
Ήταν πριν 20 χρόνια, το 1994, τότε που το Τμήμα δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του. Χαρακτηριστικό το όραμα της Σχολής: «Με γνώμονα τη γνώση, έρευνα και καινοτομία, να χαράξουμε την πορεία μας ως ένα εθνικό και διεθνές κέντρο αριστείας σε θέματα αθλητισμού, άσκησης, υγείας και ποιότητας ζωής».
Ένας από τους πρώτους διδάξαντες στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και ο Ελασσονίτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής – καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κόκκινος, που τιμήθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Την τιμητική πλακέτα στον Ελασσονίτη γυμναστή απένειμε ο πρ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – καθηγητής Παντελής Λαζαρίδης.
[wpg_thumb]
Για την ιστορία, να αναφερθούν και τα ονόματα όσων(διδάσκοντες και προσωπικό των ΤΕΦΑΑ) τιμήθηκαν μαζί με τον Γιάννη Κόκκινο, και είναι οι: Κ. Μπαγιάτης, Σ. Κέλλης, Δ. Σούλας, Γ. Ανδρέου, Γ. Δήμας, Κ. Θάνος, Κ. Καραδήμου, Α. Μπλαντή, Κ. Πολυμεροπούλου, Κ. Σγάρας, Κ. Τελμεντίδης, Β. Φιλίππου και Γ. Κουτσιανίτης.
Στην ξεχωριστή γιορτή των Τρικάλων παραβρέθηκαν: ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Καθηγητής Ιωάννης Πανούσης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι της περιοχής, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί και βέβαια εκατοντάδες άτομα, πανεπιστημιακοί και φοιτητές που κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης.

Add Comment