Ο Μάλαμας με την «πριγκηπέσα» του … «τα είπε όλα»!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Σάββατο,  και ο κόσμος, με το που άρχισε να βραδιάζει, κατευθύνθηκε στον υπαίθριο χώρο του «RIVER SIDE», σε μια όμορφη τοποθεσία της Ελασσόνας, μέσα στο πράσινο, για να απολαύσει τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα.


Το αδιαχώρητο, από εκατοντάδες φίλους(όλων των ηλικιών) του δημοφιλούς καλλιτέχνη, που χάρηκαν μια μοναδική βραδιά. Ο Σωκράτης Μάλαμας γοήτευσε, ακόμη μια φορά, και … «τα είπε όλα», με την μελωδική και καθάρια μπάσα φωνή του, έχοντας δίπλα την «πριγκηπέσα» του, την Κρητικιά ερμηνεύτρια Μαρίνα Δακανάλη, και τους δεξιοτέχνες μουσικούς του. Ήταν αυτή η γνώριμη φωνή που σε καθηλώνει, και που εκστασιάζεσαι με τον χείμαρρο που ακολουθεί.
Μουσική που «έδενε» με τον φυσικό χώρο της συναυλίας, μέσα στα δένδρα και στο πράσινο, και μια πολύ μεγάλη παρέα «απλωμένη», που δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό και την αγάπη της για τον Σωκράτη.
Ο κόσμος δεν σταμάτησε να χειροκροτεί, ενώ όταν ο Σωκράτης Μάλαμας ερμήνευε τα πιο γνωστά τραγούδια του, οι φανατικοί θαυμαστές του, όρθιοι, τραγουδούσαν όλοι μαζί και χόρευαν στους μοναδικούς ρυθμούς του ξεχωριστού καλλιτέχνη.
Η συναυλία της Ελασσόνας ήταν γεμάτη μουσικές, στίχους εγκεφαλικούς και ευαίσθητους, αφηγηματικά τραγούδια, έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα, που φλερτάρουν με «ρόκ» δρόμους, αλλά και τον ρομαντισμό και την μελαγχολία μιας μπαλάντας. Ήταν τραγούδια που παρέσυραν όλους για τα καλά, και τους ταξίδεψαν σε μαγικά «μονοπάτια» η και σε γνώριμες εικόνες. Όσο για τα συναισθήματα εναλλάσσονταν από τη θλίψη και τη συγκίνηση, στο κέφι και στη χαρά.
Συγκινητική στιγμή, ίσως από τις πιο όμορφες της συναυλίας, όταν ο Σωκράτης Μάλαμας τραγούδησε μαζί με τον κόσμο «Δε θέλω να’μαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί», αφιερώνοντάς το στον φίλο του Νίκο Παπάζογλου, που «έφυγε» νωρίς.
Στην Ελασσόνα βρέθηκε κόσμος από …την Ελασσόνα, τη Λάρισα, τον Τίρναβο, από όλες τις γωνιές του νομού, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Αθήνα, την Καστοριά, την Θεσσαλονίκη, την Βέροια, την Δράμα!(…το είδαμε και αυτό), φανατικοί φίλοι του Σωκράτη Μάλαμα, που εδώ και πολλά χρόνια τον ακολουθούν, όπου πάει.
Ήταν μια αξέχαστη συναυλία για τους Ελασσονίτες, τους επισκέπτες, και γενικότερα για τους φίλους της καλής μουσικής…

Add Comment