Με ηρεμία η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα στην Ελασσόνα

Ψήφος – «καμπανάκι» στην Ελασσόνα για το «αύριο» της χώρας
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΚΑΙ …ΣΤΑ Α.Τ.Μ. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με έκδηλη ηρεμία και χωρίς προβλήματα κύλησε η ψηφοφορία για το «ΝΑΙ» η το «ΟΧΙ», το δημοψήφισμα στην Επαρχία Ελασσόνας. Διάχυτος ήταν ο προβληματισμός για το «αύριο» της χώρας, λίγο πριν η και λίγο μετά την προσέλευση των Ελασσονιτών στις κάλπες, που δεν απέφευγαν να κουβεντιάζουν τόσο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όσο και για το «τοπίο», με έμφαση στο οικονομικό, που διαμορφώνεται μετά την Κυριακάτικη ψήφο τους.
Χαρακτηριστική ήταν η απουσία ετεροδημοτών, που μάλλον τα οικονομικά τους κράτησαν μακριά από τις πατρίδες τους, αλλά και η …συνηθισμένη μη παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων.
«Αυτές οι εκλογές…δεν θύμιζαν εκλογές!», «κατέθεσαν» στην «Ε» επαγγελματίες της πόλης, που δεν είχαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα καταστήματα τους, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στην ημέρα των εκλογών.
Κάποιοι άλλοι μιλούσαν για «ώρα ευθύνης για όλους μας», για «ώρες προβληματισμού του πολίτη», για «το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, η για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ, για λέξεις της στιγμής και της καθημερινότητας μας, αλλά με συνέπειες διαρκείας». Λίγα τα «πηγαδάκια» του κόσμου, σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.
Πάντως, όπως και να ‘χει, αρκετοί ήταν αυτοί που πέρα από το να ψηφίσουν είχαν και …την καθημερινή τους έγνοια να προσέλθουν σε κάποιο ΑΤΜ τράπεζας για την απαραίτητη ανάληψη των 50 – 60 ευρώ.
Κλείνοντας, στέκομαι στο τι επεσήμανε τις απογευματινές ώρες στην «Ε» ηλικιωμένος, αφού πρώτα ψήφισε: «Θέλω ό,τι και να βγει από την κάλπη, η Ελλάδα να ‘ναι μονιασμένη, γιατί έρχονται ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις…». Ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω…

[wpg_thumb]

Add Comment