Αθηνά Κρικέλη: “Ο Όλυμπος δεν είναι μια ακόμη χαμένη Ατλαντίδα”

athina2

Κάπως έτσι φαντάζονται στο εξωτερικό οι περισσότεροι άνθρωποι τον Όλυμπο! Ένα μυθικό βουνό βγαλμένο από παραμύθια με θεούς και ήρωες. Ο Όλυμπος όμως υπάρχει! Είναι το βουνό της επαρχίας μας! Και όχι βουνό στην Αμερική ή στον Άρη. Είναι ο Όλυμπος της πατρίδας μας και τα φώτα πέφτουν επάνω του ξανά από μια συμπατριώτισσά μας που ζει στην Αμερική.

Η Αθηνά Κρικέλη πολυβραβευμένη δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα επέλεξε να ανέβει στον Όλυμπο από ένα άγνωστο στους πολλούς μονοπάτι. Ξεκινώντας από την Ελασσόνα δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο τον Όλυμπο της Ελλάδας μας, αλλά και την Ελασσόνα.

Το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Elassona – Secret path to Mt Olympus” (παραγωγή Ellopia Films USA 2014) διακρίθηκε με το βραβείο Award of Excellence από το Διεθνές Φεστιβάλ της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών “Best Short Film Competition” και είναι προτεινόμενο για πρώτο βραβείο στο International Independent Film Festival της Αμερικής.

[wpg_thumb]

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί στο εκπαιδευτικό κανάλι PBS (Public Broadcasting System), όπως και σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής και έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές για την προσέγγιση, αλλά και την παροχή γνώσεων και πληροφοριών για τον Όλυμπο και τους ανθρώπους του.

Οι συντελεστές της παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι στον Όλυμπο» τιμήθηκαν στους πρόποδες του Ολύμπου την Κυριακή 8 Ιουνίου από την εταιρεία της Αθηνάς Κρικέλη “Ellopia Media Group USA”. Ήταν ένα απόγευμα αναγνώρισης, απονομής πιστοποιητικών Αριστείας και Ευχαριστίας για όσους συνετέλεσαν με τον τρόπο του ο καθένας στο να πραγματοποιηθεί το ντοκιμαντέρ.

Πιστοποιητικά Αριστείας απονεμήθηκαν και στον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελασσόνας, στον Ζιώγα Χαράλαμπο (Γενικός Αρχηγός Χ.Ο.Σ.Ε.), στον Κοντό Γρηγόριο (Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας Ελασσόνας), στην Έλλη Κονιδάρη (μέλος του Χ.Ο.Σ.Ε.) και στην Ομάδα Διάσωσης Ελασσόνας. Ο πρόεδρος του Χ.Ο.Σ.Ε. Τριανταφύλλου Γεώργιος απένειμε Βραβείο στην Αθηνά Κρικέλη για την προβολή του αγαπημένου μας βουνού και συνάμα της επαρχίας μας.

Το φιλμ αναδεικνύει το Κάλλος και την Υπεροχή του Ολύμπου, προβάλλει την πολύπλευρη και εναλλασσόμενη ομορφιά τη φύσης του, όπως και την εξαιρετικά συναρπαστική και πολύπλοκη ιστορία του που συνθέτουν τη φήμη αυτού του μεγάλου βουνού. Αποτελεί μια διαβεβαίωση, για όσους δεν το γνωρίζουν στο εξωτερικό, πως ο Όλυμπος υπάρχει και μια πρόσκληση για ένα ταξίδι στον τόπο μας, στο βουνό των θεών και των Ελλήνων!

Το φιλμ είναι το πρώτο από μια σειρά 12 μίνι ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στον Όλυμπο. Στην εκδήλωση έγινε και η επίσημη ανακοίνωση για την παραγωγή του δεύτερου φιλμ για τον Όλυμπο που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.
Το νέο ντοκιμαντέρ θα διαπραγματεύεται τη γέννηση του μυθικού βουνού των θεών. Θα μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο 250 εκατομμύρια χρόνια, σε μια εποχή που ο Όλυμπος ήταν ακόμη αμμουδιά σε κάποια παραλία…!!!

to be continued…

Αθηνά, σε ευχαριστούμε!
Για την τιμή!
Για την προβολή!

Add Comment