«Έφοδος» για την πάταξη του παρεμπορίου στην Ελασσόνα

Του Γιάννη Μουκίδη

Αιφνιδιαστική «έφοδος» με το καλημέρα, για την πάταξη του παρεμπορίου στο Παζάρι της Ελασσόνας, προχθές Παρασκευή το πρωί, από μεικτά κλιμάκια ελέγχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας και της τοπικής Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαυράκια», αφού εντοπίστηκαν 12 έγχρωμοι μικροπωλητές, προερχόμενοι από …την Νιγηρία και την Σενεγάλη, να έχουν απλώσει την «πραμάτια τους σε πάγκους και να πουλούν παράνομα. Ήταν 10 το πρωί, όταν το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας «γέμισε» από έγχρωμους μικροπωλητές, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν εκεί για εξακρίβωση των στοιχείων τους, των αδειών παραμονής τους , και για τα περαιτέρω.
Όπως έγινε γνωστό, έγιναν κατασχέσεις στα προϊόντα τους και βεβαιώθηκαν πράξεις βεβαίωσης παράβασης υπαιθρίου εμπορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες «έφοδοι» μεικτών κλιμακίων για την πάταξη του παρεμπορίου, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας , την Αστυνομική Διεύθυνση Ελασσόνας , τη Δημοτική Αστυνομία , τη ΔΟΥ Ελασσόνας και το ΣΔΟΕ , για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο θέμα των παράνομων πλανόδιων πωλητών, που κατέκλισαν και φέτος την εμποροπανήγυρη της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πάταξης του παράνομου πλανόδιου εμπορίου και της φοροδιαφυγής, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί πωλητές, δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και άδειες, πωλώντας παράνομα διάφορα προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως , δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους νόμιμους πωλητές , όσο και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Η συμβολή τους ήταν άμεση, προχωρώντας σε κατασχέσεις, όπως ο νέος νόμος ορίζει, αποτρέποντας για άλλη μια φορά να λειτουργήσει το παράνομο εμπόριο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες του συλλόγου μας , με στόχο την προώθηση του υγιούς εμπορίου.

Παρόμοιες ενέργειες λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές παρόμοιες μελλοντικές κινήσεις

Για το Δ.Σ.

του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

Ο Πρόεδρος

Οικονόμου Δημήτριος

Add Comment