Εντυπωσίασε η Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ. στην Ελασσόνα

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΩΛ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δεν χωρά αμφιβολία πως και η πρόσφατη εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στην Ελασσόνα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, τόσο στους Ελασσονίτες όσο και στις αρχές της περιοχής, αλλά και στους μητροπολίτες και κληρικούς πολλών μητροπόλεων, που βρέθηκαν στην Ελασσόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού Βασιλείου.
Το Λαρισαϊκό χορωδιακό σύνολο παρουσίασε και ερμήνευσε, με την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημ. Καρβούνη, ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, απόλυτα προσαρμοσμένο στο ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης επετειακής εκδήλωσης μνήμης, με εκκλησιαστικούς ύμνους, θρησκευτικά έργα των Θόδωρου Παπακωνσταντίνου, Quirino Gasparini, W.A. Mozart και Μίκη Θεοδώράκη.
Το επιλεγμένο ρεπερτόριο και οι υπέροχες ερμηνείες της Μικτής Χορωδίας του Δ.Ω.Λ. κατάφεραν να κερδίσουν το ακροατήριο, να συγκινήσουν και να αποσπάσουν το ιδιαίτερα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα της Αίθουσας Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη». Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Ιωάννα Σιοπούδη.
[wpg_thumb]
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εμφάνισης της Χορωδίας του Δ.Ω.Λ. ανέβηκε στο βήμα ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, που συγκινημένος ευχαρίστησε με θέρμη τα μέλη της Χορωδίας και τον μαέστρο της κ. Δημήτρη Καρβούνη για την παρουσία τους στην ιδιαίτερη αφιερωματική εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κοίμηση του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου. Σε ανάμνηση της εκδήλωσης, ο κ. Χαρίτων δώρισε στον Τσαριτσανιώτη – Ελασσονίτη χοράρχη αλλά…και συμμαθητή του μακαριστού Βασιλείου κ. Δημήτρη Καρβούνη αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.
Ανάμεσα σ΄ αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση: δώδεκα και πλέον μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο βουλευτής – πρ. υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα και κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος, αντιδήμαρχοι, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, κ.ά.

Add Comment