ΚΥΡΙΑΚΗ, 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΞΙΜ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ

Η Θεατρική Ομάδα «Θεατροδότες» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας παρουσιάζει την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου στον Τύρναβο το έργο της φιλολόγου και συγγραφέως Κυριακής Πάντου – Ζιάκου «Η Τρίτη Κόρη».
Η θεατρική παράσταση που θα γίνει, στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, στο Θέατρο «ΜΑΞΙΜ» του Τυρνάβου, διοργανώνεται από τον Ποντιακό Σύλλογο Τυρνάβου.
Πρόκειται για ένα ιστορικό-κοινωνικό δράμα που ξεσηκώνει τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας Ποντίων κι Αρμενίων, καθώς η ιστορία του διαδραματίζεται μεταξύ Τραπεζούντας και Ερζερούμ από το 1916 έως το 1919.
Ο ωμός ρεαλισμός, η δυναμική σύγκρουση βίας κι ανθρωπιάς, η συμπύκνωση του πόνου, της προσφυγιάς, της απώλειας ανθρώπων και τόπων, αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των ερασιτεχνών ηθοποιών αναμένεται να συγκινήσουν το Τυρναβίτικο κοινό, που όπως όλα δείχνουν θα κατακλύσει την Αίθουσα του «ΜΑΞΙΜ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 παραστάσεις του έργου «Η Τρίτη Κόρη» στην πόλη της Ελασσόνας, μόλις πριν λίγες ημέρες, έτυχαν θερμότατης αποδοχής από τους Ελασσονίτες, που καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της παράστασης.
Να σημειωθεί ότι τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και το συντονισμό της θεατρικής ομάδας έχει η ίδια η συγγραφέας, Κυριακή Πάντου – Ζιάκου.

Θέματα #Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας #θέατρο #θεατροδότες #παράσταση #Τύρναβος