Ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Παιδικού Βιβλίου «3 Λαρισαίοι Συγγραφείς και μαθητές»

Τριήμερο Παιδικού Βιβλίου 2

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ήμερο Παιδικού Βιβλίου με τίτλο: «3 Λαρισαίου Συγγραφείς και μαθητές», που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct», σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τους «Τeachers for Europe» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.
Έγινε μια μικρή παρουσίαση της Ευρώπης με τα 28 κράτη-μέλη της σε μαθητές σχολείων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το θαυμαστό κόσμο του βιβλίου και την παιδική λογοτεχνία, να γνωρίσουν 3 δημιουργούς – συγγραφείς από κοντά και να συνομιλήσουν μαζί τους, την Τετάρτη, 27 Μαΐου, με τη Γιώτα Φώτου, την Πέμπτη, 28 Μαΐου με τον Βασίλη Καραβίδα και την Παρασκευή, 29 Μαΐου με την Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου.
Ο κάθε συγγραφέας παρουσίασε ένα από τα βιβλία του, στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, συμμετείχαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, (Ε’ τάξη Ε1-Ε2) και το 1ο Δημοτικό σχολείο Γιάννουλης, (Α’ τάξη Α1-Α2), ενώ τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι: Βλάνδος Σταμούλης, Οικονόμου Αλέξης, Νταφούλη Ευγενία, Χατζηαντωνίου Αγγελική.

[wpg_thumb]

Add Comment