Μόνο 30 λεπτά (!) η δωρεάν στάθμευση σε κεντρικά σημεία της Ελασσόνας

Κάρτα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Εξέπληξε μάλλον δυσάρεστα η ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Ελασσόνας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της νέας δημοτικής αρχής, τριάντα μόνο λεπτά θα είναι η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικά σημεία της πόλης, με μία σειρά ερωτημάτων να προκύπτουν αβίαστα:
1) Μετά την παρέλευση του 30λεπτου, ποια θα είναι η χρέωση ή το πρόστιμο;
2) Αποφάσισε σχετικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;
3) Ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο και οι τοπικοί φορείς;
4) Ποιους εξυπηρετεί εντέλει ο περιορισμένος αυτός χρόνος στάθμευσης; Καθώς είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε 30 λεπτά μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί από ένα ή δύο καταστήματα, πόσο μάλλον να περιμένει σε ουρές στις τράπεζες… Μόνο τα καταστήματα ταχείας εξυπηρέτησης ευνοούνται (fast-food, φαρμακεία, αρτοποιεία κλπ), ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με τους πελάτες τους, λόγω του περιορισμού των θέσεων στάθμευσης.

Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος της στάθμευσης θα επανεξετασθεί και το σύστημα ελέγχου θα λειτουργήσει ομαλά για το καλό της τοπικής αγοράς και των εποχούμενων καταναλωτών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας:

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης και στόχο την βελτίωση των συνθηκών, για τους πεζούς, τα τροχοφόρα, καθώς και τους επαγγελματίες της αγοράς.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε και καθιερώνεται το σύστημα της δωρεάν ελεγχόμενης ολιγόλεπτης στάθμευσης (30’) στα εξής σημεία:

1. Επί της οδού 6ης Οκτωβρίου:

Στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν της Μητρόπολης
Παράπλευρα του Ι.Ν Αγ. Δημητρίου
Από το Αστυνομικό Τμήμα μέχρι το Δημαρχείο

2. Επί της οδού Οικονόμου:

Από την συμβολή της με την οδό Τσακάλωφ έως τη συμβολή της με την οδό 6ης Οκτωβρίου (Δημ. Βιβλιοθήκη)

3. Επί της οδού Δημάρχου Βλαχοδήμου (Νότια πλευρά Κεντρικής πλατείας)

4. Επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου

Από την αρχή της έως τη συμβολή της με την οδό Ξάνθου (ιδιοκτησία Κοντου)

Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 01 Ιουνίου και θα ισχύει τις ώρες καταστημάτων:

Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 – 21:00
Σάββατο 08:00 – 14:00

Τα ειδικά σήματα για την ελεγχόμενη στάθμευση θα μπορούν οι πολίτες να τα προμηθεύονται (μια φορά) από τα περίπτερα της πόλης και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν όσο καιρό ισχύει το μέτρο.

[wpg_thumb]

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου δήλωσε:

Η νέα δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ξεκινάει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και προχωράει το επόμενο διάστημα σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχει ως στόχο την ομαλοποίηση του κυκλοφοριακού. Επιδίωξη μας η δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών για όλους τους πολίτες της Ελασσόνας που ζουν και κινούνται στον ιστό της πόλης.

Add Comment