Στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ Κ. ΜΑΤΗ

2015 05 MAY FARSALA CHOIR - KALAVRYTA (2)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Μαΐου το 17ο χορωδιακό φεστιβάλ Αιγιαλείας το οποίο διοργάνωσε η «Χορωδία Αιγίου 1933» στο Αίγιο της Αχαΐας. Συμμετείχαν αξιόλογες χορωδίες όπως η Νεανική χορωδία Πάτρας, η χορωδία δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων και η οικοδέσποινα χορωδία Αιγίου.
Η δημοτική χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε ένα επιλεγμένο και απαιτητικό πολυφωνικό πρόγραμμα με συνθέσεις τόσο από το ελληνικό όσο και από το ξένο ρεπερτόριο και καταχειροκροτήθηκε από το φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα της συναυλίας. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Ζαρογιάννου. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ Άρη Καραχάλιου, του προέδρου της χορωδίας κ Γιάννη Μαλέτσικα με τον πρόεδρο και μαέστρο της χορωδίας Αιγίου κ Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε η χορωδία Αιγίου προς τιμή όλων των χορωδών.
[wpg_thumb]
Την Κυριακή τα μέλη της χορωδίας πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στα μαρτυρικά Καλάβρυτα με τον «οδοντωτό» σιδηρόδρομο, ο οποίος διασχίζει και σκαρφαλώνει στο φαράγγι του Βουραϊκου ποταμού. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας και το Μέγα Σπήλαιο. Επίσης «προσκύνησαν» και τίμησαν κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας του 1943.
Την αποστολή της χορωδίας συνόδευε στο διήμερο πρόγραμμά της ο δήμαρχος Φαρσάλων κ Άρης Καραχάλιος.

Add Comment