Παλλαϊκό «αντίο» στον οδοντίατρο Γιώργο Ντούλα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΟΥΛΑ (3)

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης εκατοντάδες άτομα αποχαιρέτισαν χθες το μεσημέρι στην Ελασσόνα τον Τσαριτσανιώτη οδοντίατρο Γιώργο Ντούλα, που απεβίωσε, σε ηλικία 63 ετών, μετά από «μάχη» λίγων μηνών με τον καρκίνο.
Στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος του ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και οι ιερείς π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης(από την Τσαριτσάνη).
Αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα, εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, το μέλος του Επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ κ. Απόστολος Τσολάκης, υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα: «Η Οδοντιατρική κοινότητα αποχαιρετά ένα από τα εκλεκτά μέλη της. Η επιμέλεια και οι ικανότητες του Γιώργου Ντούλα τον έκαναν ένα από τα πλέον ενεργά μέλη του συλλόγου. Συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση και στην καθιέρωση της Οδοντιατρικής επιστήμης ως βιολογικής επιστήμης. Μάχιμος κλινικός γιατρός, με πλούσια εμπειρία, ενέπνεε εμπιστοσύνη στους ασθενείς του. Πάντα κοντά στον συνάνθρωπο, στα καθημερινά προβλήματα των συνανθρώπων του, επιστήμων και άνθρωπος με αρχές και αξίες. Πίστευε και το έδειχνε πως περιττεύουν τα υλικά αγαθά, χαιρόταν τη ζωή μακριά από επιδείξεις. Συντροφιά του το μπουζούκι, ο μπαγλαμάς και το γέλιο του. Φωτεινό παράδειγμα για τους οικείους και τους φίλους του. Ο ξαφνικός άδικος χαμός του μας συνέτριψε».
Από τη μεριά του, ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, στάθηκε στην ιδιαίτερη χάρη να τον πάρει μαζί του ο Κύριος…ανήμερα της ονομαστικής του εορτής!
Χαρακτηριστικό είναι πως η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, για τις 2 το μεσημέρι, άρχισε με καθυστέρηση 40΄, αφού τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι βρισκόταν στην κηδεία.
[wpg_thumb]
Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στο τελευταίο «αντίο» του Γιώργου Ντούλα: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, ο πρώην νομάρχης Γρεβενών κ. Αντ. Πέτσας, οι πρ. δήμαρχοι Γιώργος Πασχόπουλος, Χρήστος Καραγιάννης και Πέτρος Χατζήνας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καριπίδης, μέλη των Δ.Σ. επιστημονικών συλλόγων της περιοχής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτρης Οικονόμου, συνάδελφοι του εκλιπόντος, γιατροί, δικηγόροι, τραπεζικοί, καθηγητές μουσικής, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, μέλη των διοικήσεων φορέων και συλλόγων της Ελασσόνας, της Τσαριτσάνης και της γύρω περιοχής, δεκάδες φίλοι του εκλιπόντος από το νομό Λάρισας και όχι μόνο, κ.ά.

Add Comment