Δράση και περιπέτεια με τον ΧΟΣ Ελασσόνας στον Βενέτικο

venetikos-rafting-3-5-15

Η εκδρομή για Rafting του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στον ποταμό Βενέτικο πρόσφερε στους συμμετέχοντες πολλή δράση, γέλιο και περιπέτεια!
Το σημείο έναρξης της δραστηριότητας «Rafting Βενετικός Β’» ήταν το χωριό Φελλί, όπου βρίσκεται η βάση rafting της Trekking Hellas Γρεβενών. Μετά την τακτοποίηση με τον απαραίτητο εξοπλισμό η ομάδα ξεκίνησε για τον ποταμό.
Στην αρχή έγινε θεωρητική επίδειξη και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.
Με την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών οι εκδρομείς κατέβηκαν μια απόσταση 8 χιλιομέτρων στον Βενέτικο ποταμό. Ένα όμορφο τμήμα του ποταμού που ξεκινάει από τη γέφυρα Ελευθεροχωρίου διασχίζοντας το φαράγγι με τους μετεωριτικούς λίθους. Μια διαδρομή με στροφές και ενδιαφέροντα περάσματα 2ου βαθμού που καταλήγει στο χωριό Αγάπη, στο σημείο, όπου ο Βενέτικος σμίγει με τον Αλιάκμονα.
Η κατάβαση κράτησε περίπου 2 ώρες.
Κάποιοι πήραν μία πρωινή ψυχρολουσία καθώς αναποδογύρισε η βάρκα τους και κάποιοι πιο επιτήδειοι κράτησαν σωστά τα κουπιά και την ψυχραιμία τους στο ίδιο πέρασμα και ένιωσαν ήρωες σε κινηματογραφική περιπέτεια!
Στη μέση περίπου της διαδρομής έγινε μια στάση για τσάι και βουτιές! Η φύση ειδυλλιακή στο ανοιξιάτικο μεγαλείο της!
Λίγο πιο κάτω έγινε ξανά στάση και κάποιοι -πολύ τολμηροί μάλλον- έκαναν βουτιές ψηλά από βράχους.
Η καλή διάθεση ήταν διάχυτη και δεν έλειπαν τα λογοπαίγνια, οι ατάκες και τα πειράγματα. Με ασφάλεια η ομάδα έφτασε στο τέλος της διαδρομής. Η συνέχεια στη βάση της Treklking Hellas με ροφήματα και κολατσιό.
Στην επιστροφή η ομάδα του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας δοκίμασε ποταμίσιο ψάρι ημέρας στον «Πόντιο», μια εξαιρετική ψαροταβέρνα στην Παλιουριά Γρεβενών.
Και μια στάση ακόμη για γλυκό και παγωτό στη Δεσκάτη, όπου είχαν εκδηλώσεις για τον αγώνα αλεξίπτωτου πλαγιάς του Συλλόγου Αεραθλητών Μακεδονίας.
Η εκδρομή πρόσφερε πολλά!
Εντυπώσεις όμορφες που κάνουν στη συνέχεια την καθημερινότητα πιο εύκολη και ανεκτή!
Στιγμές που καμιά κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει, καταγράφονται όμως από τα κύτταρά μας και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ζωντανοί!!
Εμπειρίες όπου το μυαλό σταματά να σκέφτεται, εναρμονίζεται με τη φύση και ο άνθρωπος πραγματικά απολαμβάνει το όμορφο περιβάλλον του!!!

Add Comment