Ανακοίνωση μελών του Ομαδικού Αμπελώνα για “αναρμόδιο” Δ.Σ.

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΣΟΚ ΜΕΛΟΥΝΑ

Ανακοίνωση στα ΜΜΕ απέστειλαν μέλη του ομαδικού αμπελώνα της Τσαριτσάνης, ενημερώνοντας για τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα του συνεταιρισμού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΣΟΚ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ-ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ
<<ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ>> ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αναρμόδιο όργανο το προσωρινό ΔΣ του αγροτικού συνεταιρισμού ομαδικών καλλιεργιών ‘Μελούνα Ολύμπου’ έκρινε η απόφαση (30/2015) του ειρηνοδικείου Ελασσόνας, να αποφασίζει για την αναβίωση του Συν/σμού και την τροποποίηση του καταστατικού του με κυρίαρχο θέμα την χρονική διάρκεια του συν/σμου στην οποία προτείνονταν και προβλέπονταν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ του, ενώ ήδη έχει λήξει η χρονική διάρκειά του εδώ και τρία χρόνια, στις 5/4/2012.
Αίτημα (ταφόπλακα) για την πορεία του Συν/σμου και για τα πλειοψηφούντα μέλη που υπερασπίζουν την λύση του συν/σμου και την επιστροφή των κτημάτων τους με τίτλο κυριότητας μέσω του αναδασμού.
Ακύρωση της λήψης αποφάσεων (αλλαγή καλλιεργιών και τροποποίηση του καταστατικού) της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης του ΑΣΟΚ (28/12/2014) για τους παρακάτω λόγους έκρινε το ειρηνοδικίο Ελασσόνας.
a)Ο συν/σμός δεν υφίσταται πλέον (λήξη χρονικής διάρκειας, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, 5/4/2012) έχει εισέλθει σε ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ και το προσωρινό ΔΣ δεν έχει πλέον οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα, παρά μόνο υφίσταται για τις ανάγκες εκκαθάρισης του συν/σμού.
b)Λόγο μη ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας κατά τη λήψη απόφασης του ΔΣ για σύγκλιση της Γεν. Συνέλευσης, που αποτελείται από 7 μέλη, κατά τη συνεδρίασή του την οποία έλαβε απόφαση, παραβρέθηκαν μόνο τα 3 μέλη του με συνέπεια να μην είναι έγκυρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωρινό ΔΣ προσδοκώντας απεγνωσμένα την απαρτία της Γεν. Συνέλευσης (28/12/2014) δεν δίστασε να «μοιράσει» νόμιμα μεν αλλά σε μικρά αγροτεμάχια των 66 τ.μ. περίπου σε νέους δικαιούχους, για δικαίομα ψήφου στην συνέλευση.
«Δώρισε» απλόχερα αποζημίωση των παρευρισκομένων στην Γεν. Συνέλευση (28/12/2014) από 5-10 ευρώ που προϋπήρχε πριν, σε 30 ευρώ, προσφέροντάς τους και δωρεάν μεταφορικό μέσο (λεωφορείο) από τα διπλανά χωριά στην αίθουσα συνεδρίασης (Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης).
Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα προς όλους, μετά από τόσες δικαστικές αποφάσεις τελεσίδικες και αμετάκλητες:
1.Την υπ. αριθμ. 325/2013 του μονομελούς πρωτοδικείου Λάρισας.
2.Την υπ. αριθμ. 55/2014 και 56/2014 του ειρηνοδικείου Ελασσόνας.
3.Την υπ. αριθμ. 416/2014 και 417/2014 εφετείου Λάρισας.
4.Την υπ. αριθμ. 30/2015 και 31/2015 του ειρηνοδικείου Ελασσόνας.
Όλες οι αποφάσεις αυτές είναι ΚΑΤΑ του προσωρινού ΔΣ που απορρίπτουν αιτήσεις τους και ακυρώνουν αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν.
Προς τί λοιπόν η επιμονή και ο άκρατος ζήλος ‘του συνεταιρίζεσθαι’;
Γιατί λοιπόν δεν διανέμονται τα χρηματικά μερίσματα από τις εισπράξεις των καλλιεργητών (σιτάρι) που γίνονταν άμεσα χωρίς τραπεζική συναλλαγή;
Κατά συνέπεια τα μέλη τους ΑΣΟΚ θα προβούν σε κάθε νόμιμο μέσο (αστικά και ποινικά δικαστήρια) ζητώντας τον άμεσο διορισμό ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ προς προάσπιση των συμφερόντων τους, δεδομένου ότι μερικά μέλη του προσωρινού ΔΣ δεν πράττουν τα δέοντα και είναι υπόλογοι απέναντι στους συνεταίρους.

Τα μέλη
Ραπτίδης Γ.
Συμεωνίδης Χ.
Καραγιαννίδης Σ.
Κυριακίδης Β.

Add Comment