Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Μαΐου 2015

εκπτώσεις [1]

Η Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, μετά από έγγραφο που εστάλη από την ΕΣΕΕ και δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, σας υπενθυμίζει τα κάτωθι:
Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία θα καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του διευρυμένου Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, αποφάσισε να προτείνει στα καταστήματα – μέλη του συλλόγου, να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Add Comment