Επιτυχημένα σεμινάρια εθελοντικής βοήθειας στην Ελασσόνα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν 2 σεμινάρια την Κυριακή 19-04-2015 σε μέλη της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης “ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ” της βάσης ετοιμότητας Ελασσόνας, από την Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής).
Παράλληλα πολίτες της Ελασσόνας συμμετείχαν στο πιστοποιημένο σεμινάριο “Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”.
Τα σεμινάρια για τους Εθελοντές Διασώστες είχαν αντικείμενο την “Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή” και τη “Βασική & Εξειδικευμένη διαχείριση Αεραγωγού”.
Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).
Το σεμινάριο Βασική & Εξειδικευμένη Διαχείριση Αεραγωγού, αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές & εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για τη διατήρηση της βατότητας των αεροφόρων οδών σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών ή άλλων καταστάσεων που απειλούν άμεσα Ζωτικές λειτουργίες και κυρίως τον Αεραγωγό και την Αναπνοή – Αερισμό. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο βασίζεται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση και τους χειρισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των τραυματιών – ασθενών καθώς και τη μείωση του ποσοστού θανάτων & αναπηριών.
[wpg_thumb]
Η εθελοντική ομάδα “ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ” δραστηριοποιείται με την βάση ετοιμότητας στην περιοχή της Ελασσόνας από το 2010 και έχει ως σκοπό την παροχή βοήθειας και τη συνδρομή στις κρατικές υπηρεσίες, σε περιπτώσεις εκτάκτων & επειγουσών αναγκών, στα πλαίσια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η στελέχωσή της είναι σε εθελοντική βάση και η παρουσία και προσφορά της σημαντική στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Η Εθελοντική ομάδα “ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ” – βάση ετοιμότητας της Ελασσόνας ευχαριστεί θερμά το Δήμο Ελασσόνας για την παραχώρηση του χώρου στην Αίθουσα συνεδριάσεων πνευματικού κέντρου του Δ. Ελασσόνας.

Add Comment