Χειροτονία νέου κληρικού στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος

ΔΙΑΚΟΝΟΣ Ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ (3)

Ακόμη ένα κληρικό απέκτησε πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, χρονολογικά δεύτερο στη σειρά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σεβασμ. μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος.
Στο κατάμεστο ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ιερείς της περιοχής, ο κ. Χαρίτων χειροτόνησε νέο διάκονο τον π. Νεκτάριο(κατά κόσμον Κωνσταντίνο) Κόντο, που ήδη σπουδάζει στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλά Ιωαννίνων.
Απευθυνόμενος στο νέο κληρικό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Νεκτάριο, ο μητροπολίτης του ευχήθηκε να βρίσκεται πάντα στο δρόμο του Θεού και να αντιμετωπίζει με αγάπη όλο το ποίμνιο της Εκκλησίας. Ακόμη δε, να έχει φόβο Θεού, ώστε να σηκώνει το βαρύ φορτίο που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία.
Να σημειωθεί ότι την παραμονή της χειροτονίας, το βράδυ, προηγήθηκε η κουρά του σε μεγαλόσχημο μοναχό, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, στην ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Όλύμπου.
Ήδη, ο νέος διάκονος π. Νεκτάριος λειτουργεί σε ναούς της Ι.Μ. Ελασσώνος, συνοδεύοντας τον σεβασμ. μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα.

[wpg_thumb]

Add Comment