Συνάντηση Κέλλα – Ευαγγέλου στο Δημαρχείο Ελασσόνας με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Κέλλας-Ευαγγέλου για μεταναστευτικό και αποθεματικά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στο δημαρχείο Ελασσόνας βρέθηκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Σκοπός της επίσκεψης του Λαρισαίου βουλευτή ήταν η ενημέρωση για τις θέσεις του δήμου, αναφορικά με το θέμα των μεταναστών, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας καθώς και το μείζον θέμα των αποθεματικών των ταμείων που προέκυψε ξαφνικά χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δυο ανδρών.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε:

«Ενημέρωσα σήμερα αναλυτικά τον βουλευτή κ. Κέλλα για τις θέσεις του δήμου Ελασσόνας σχετικά με το μεγάλο ζήτημα των μεταναστών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τις κυβερνητικές δηλώσεις και αποφάσεις. Επανέλαβα την θέση μου πως τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού, στην κατάσταση που βρίσκονται, αν δεχθούν στο εσωτερικό τους οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη, θα μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για κάτι τέτοιο. Επιπλέον ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει ούτε την φύλαξη του χώρου, ούτε την σίτιση των ανθρώπων αυτών. Δεν μπορούμε λοιπόν σε καμία περίπτωση να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα έγκλημα με θύματα ανθρώπου ήδη ταλαιπωρημένους, οι οποίοι θα βρεθούν σε χειρότερη θέση από αυτή που είναι σήμερα. Επίσης ενημέρωσα τον κ. Κέλλα για τα σχέδια μας με στόχο την αξιοποίηση του χώρου των κατασκηνώσεων.

Επιπλέον συζητήσαμε με τον βουλευτή το μείζον θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών των φορέων του δημοσίου, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, μιας ενέργειας που συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και η οποία αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια ζητήματα, οικονομικής και όχι μόνο, φύσεως στη λειτουργία των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει πως τα αδιέξοδα της πολιτικής της δεν μπορεί να λυθούν με την δημιουργία μεγαλύτερων αδιεξόδων για την ελληνική κοινωνία. Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης των δομών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία».

Με τη σειρά του ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Ζήτησα σήμερα από τον δήμαρχο Ελασσόνας επίσημη ενημέρωση για τις θέσεις του δήμου αναφορικά με το ζήτημα των μεταναστών, από τη στιγμή που οι κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, ανάμεσα στα κυβερνητικά εκείνα στελέχη τα οποία καθημερινά δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερο μπέρδεμα σε όλη την ιεραρχία της κρατικής δομής. Η θέση του δήμου Ελασσόνας είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη είναι και η θέση της Νέας Δημοκρατίας: η χώρα μας επ’ ουδενί δεν μπορεί να γίνει σταθμός συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν πλέον κατά χιλιάδες, μετά το «πράσινο φως» της κυβέρνησης, μέσω των γνωστών και προκλητικών δηλώσεων των υπουργών της. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και να καταθέσει επιτέλους το σχέδιό της για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που τείνει να εξελιχθεί σε βόμβα μεγατόνων για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Είχα την ευκαιρία επίσης να πληροφορηθώ από πρώτο χέρι την απαράδεκτη και προκλητική κυβερνητική παρέμβαση στα αποθεματικά των Δήμων και όχι μόνο. Αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο μέσα στη βουλή, κατηγορώντας μας για «έσχατη προδοσία», τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ξαφνικά και χωρίς καμία συζήτηση ή συνεννόηση δεσμεύουν χρήματα που δεν τους ανήκουν για να εξυπηρετήσουν την επικίνδυνη και ατελέσφορη «στρατηγική» τους. Με μια άκρως αντισυνταγματική πράξη αποκαλύπτουν το προσωπείο τους και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο δρόμος που ακολουθεί πλέον η κυβέρνηση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνος».

Add Comment