Πλημμύρισε με παράδοση η Ελασσόνα στο 4ο Φεστιβάλ της Ακαδημίας Χορών

ΤΑ «ΕΥΣΗΜΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΗΜΑΡΧΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 2015 (14)

«Πλημμυρίδα» με νιάτα και με χρώματα – ήχους παράδοσης στην πόλη της Ελασσόνας, Σάββατο και Κυριακή των Βαΐων, στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία(παρά τα «καμώματα» …του όψιμου χειμώνα μέσα στην άνοιξη) η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, μια διοργάνωση – θεσμός που είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και πολλών χορηγών.
Συνολικά, στο διήμερο των εκδηλώσεων, βρέθηκαν στην Ελασσόνα 2.100 και πλέον νεαροί χορευτές και χορεύτριες από 90 πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, προερχόμενοι από 20 Νομούς της χώρας, και έδωσαν απτά «δείγματα» της αγάπης τους για την παράδοση και της επίπονης δουλειάς τους για τη διατήρηση της. Ταυτόχρονα, για αρκετές ώρες έδωσαν ζωντάνια και ενθουσιασμό στο κέντρο της Ελασσόνας, αφού πριν τις χορευτικές εμφανίσεις στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, προηγήθηκε παρέλαση των συγκροτημάτων στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου.
Σε σύντομο χαιρετισμό τους, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου καλωσόρισαν στην Ελασσόνα τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ από διάφορες περιοχές της χώρας και έδωσαν τα «εύσημα» και συγχάρηκαν τους ανθρώπους της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας για την επιτυχημένη διοργάνωση που έγινε θεσμός πανελλήνιας εμβέλειας. «Ο πολιτισμός και η παράδοση ενώνουν όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας», τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ εκπαιδευτικός Δημήτρης Μπουζούκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους προετοίμασαν και βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους εθελοντές της «Ακαδημίας Χορών» για ό,τι πολύτιμο προσφέρουν στον πολιτισμό, στην παράδοση και στον τόπο.

[wpg_thumb]

Ανάμεσα στις παρουσίες της έναρξης των εκδηλώσεων: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Μπίσμπας, ο αντιδήμαρχος Στέργιος Στούπας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Γιαννούλας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτρης Οικονόμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από διάφορες περιοχές της χώρας και πολύς κόσμος.

Add Comment