Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Γιώργο Αγοράστη

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ (2)

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και σεβασμού εκατοντάδες άτομα αποχαιρέτισαν χθες το μεσημέρι στην Ελασσόνα τον συνταξιούχο συμβολαιογράφο Γιώργο Αγοράστη, που «έφυγε» πλήρης ημερών.
Στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο προϊστάμενος του ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και οι ιερείς π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας.
Ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αποχαιρετούμε τον αδελφό μας Γεώργιο με την Αναστάσιμη Ακολουθία. Σήμερα, δεν ακούσαμε τίποτα νεκρώσιμο. Όλα αυτές τις ημέρες είναι μέσα στη χαρά της Αναστάσεως. Όλα σαν ένα μεγάλο ποτάμι, που δια μέσου των αιώνων μεταβαίνει στην αιωνιότητα. Είναι η αλήθεια, η εμπειρία της Εκκλησίας. Έχουμε την εμπειρία του Αναστημένου Χριστού και αυτή η λαμπρότητα είναι και η παρηγοριά στο πένθος των οικείων του εκλιπόντος. Προσευχόμαστε για όμορφη ζωή και μεγαλειώδη έξοδο. Καλή αντάμωση, αδελφέ Γεώργιε…».
Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στο τελευταίο «αντίο» του Γ. Αγοράστη: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, οι πρ. δήμαρχοι Γιώργος Πασχόπουλος και Πέτρος Χατζήνας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καριπίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτρης Οικονόμου, συνάδελφοι του εκλιπόντος, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, μέλη των διοικήσεων φορέων και συλλόγων της περιοχής, του Δικτύου «Περραιβία», της «Ακαδημίας Χορών», της Λαογραφικής Εταιρίας, του «Πολιτιστικού Προξενείου», του Αγροτικού – Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων, των Σαμαριναίων Ελασσόνας και Λάρισας, της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, των «Φίλων του Ολύμπου», του Κέντρου Τέχνης και Λόγου Ελασσόνας, του Εξωραϊστικού Τσαριτσάνης, κ.ά.

[wpg_thumb]

Add Comment