«Έφυγε» ο χαμογελαστός γραμματέας της Μαγούλας

Ο 57ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1

Ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του πρώην γραμματέα της Κοινότητας Μαγούλας Ελασσόνας Χρήστου Καλαμπούκα, που απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών, χτυπημένος από καρκίνο.
Ο γνωστός Ελασσονίτης, για πολλά χρόνια υπηρέτησε στη θέση του γραμματέα της πρώην Κοινότητας Μαγούλας και μετά την σύσταση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Ελασσόνας εργάστηκε ως δημοτικός υπάλληλος στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών(Κ.Ε.Π.) του Μεσοχωρίου Ελασσόνας.
Ο εκλιπών, που διέμενε με την οικογένεια στην Ελασσόνα, αντιμετώπισε την ασθένεια του με περισσή δύναμη, θάρρος και αξιοπρέπεια. Ξεχωριστός ως άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την περιοχή και όχι μόνο, σωστός οικογενειάρχης, ευγενής και χαμογελαστός, συνεπής, υπεύθυνος και εξυπηρετικός στην υπηρεσία του, πάντα δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας, άτομο με ευαισθησίες, αφανής «εργάτης» της ανιδιοτελούς προσφοράς και του εθελοντισμού.
«Εραστής» του διαδικτύου ο Χρήστος Καλαμπούκας, φρόντιζε συχνά – πυκνά να «καταθέτει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τοπικό τύπο κείμενα με απόψεις και προβληματισμούς του και βέβαια ποιήματα – δημιουργήματα του, που «κρύβουν» ευαισθησίες.
Προφητικός και προβλέψιμος σε ένα από αυτά, πριν λίγο καιρό το αφιέρωσε… «και σε όλους εκείνους που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή αλλά και σε κείνους που παλεύουν να “φύγουν” με αξιοπρέπεια…»!
Χαρακτηριστικό και ένα από παλαιότερα κείμενα του:
«Υπάρχει ένας κανόνας. Ο άνθρωπος που αγαπάει και σέβεται τους άλλους ανθρώπους, σέβεται και αγαπάει με τον ίδιο υγιή τρόπο και τον εαυτό του. Ο ανθρωπιστής με τους άλλους, είναι ανθρωπιστής και με τη δική του οντότητα. Την αναπτύσσει την καλλιεργεί και την προάγει με το ίδιο μεράκι, με το ίδιο πάθος, και την ίδια φροντίδα που δείχνει για όλα τα όντα με τα οποία έρχεται σε επαφή μέσα στην πλάση.
Αυτός ο άνθρωπος, που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας, δεν βρίσκει δυστυχώς πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί στο υπάρχον απάνθρωπο και ανταγωνιστικό πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα…».
Ο χαμογελαστός ανοιχτόκαρδος γραμματέας της Μαγούλας αφήνει πίσω την σύζυγο του Ελένη Χασιώτη – Καλαμπούκα και δύο παιδιά(την Μαίρη και τον Γιάννη).
Το τελευταίο «αντίο» στον δημοτικό υπάλληλο Χρήστο Καλαμπούκα είπαν, μέσα σε ατμόσφαιρα πένθους και συγκίνησης το μεσημέρι του Σαββάτου, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Μαγούλας, εκατοντάδες άτομα, συγχωριανοί του, κάτοικοι της Μαγούλας, της περιοχής της Ποταμιάς και πολλοί Ελασσονίτες. Ανάμεσα τους, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Ανέστης Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, κ.ά.

Add Comment