Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς»

Ελένη Αναστασοπούλου - Ξαναπάμε Βιβλιοθήκη

Η Κυριακή που πέρασε ήταν η τελευταία Κυριακή υλοποίησης του προγράμματος «Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς;». Το πρόγραμμα έκλεισε με την παρουσία της συμπολίτισσάς μας κ. Βασιλικής Ματούλα-Παπαθανασίου που μας ευαισθητοποίησε για τον τρόπο που διαβάζουν αλλά και γενικότερα αντιλαμβάνονται τον κόσμο οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης με τη γεμάτη τρυφερότητα ιστορία της «Σ’ αγαπώ» και τις δραστηριότητες που ακολούθησαν.

Τι αποκομίσαμε όλες αυτές τις Κυριακές εμείς που ήμασταν παρόντες στη βιβλιοθήκη; Τα παιδιά έχουν τις απαντήσεις. Παραθέτουμε κάποιες από αυτές:
Μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα που κάναμε και θέλω οι συγγραφείς να ξαναέρθουν!
Οι συγγραφείς ήταν τέλειοι. Κι αυτοί που μας διάβασαν ποιήματα και αυτοί που μας διάβασαν παραμύθια!
Συγγραφείς σας ευχαριστούμε. Το πρόγραμμα ήταν καταπληκτικό!
Οι συγγραφείς ήταν πολύ ωραίοι. Το αγαπημένο μου βιβλίο που διαβάσαμε είναι…
Μας άρεσαν τα βιβλία σας και θέλουμε να ξανάρθετε στη βιβλιοθήκη του Δήμου Ελασσόνας!
Διάβασα πάρα πολλά βιβλία, πολλά..
Και οι γονείς στους οποίους έφτανε ο απόηχος του προγράμματος; Ας διαβάσουμε κάποια από αυτά που κατέθεσαν στη συνάντηση της τελευταίας Κυριακής:
Τα παιδιά μου πέρασαν υπέροχα. Περίμεναν με αγωνία κάθε Κυριακή και τα μηνύματα που έλαβαν ήταν πολλά. Χαίρομαι για το πρόγραμμα και θα θέλαμε να κρατήσει πιο πολύ και να γίνει και του χρόνου…
Τα παιδιά μας πέρασαν τέλεια σε όλες αυτές τις εποικοδομητικές συναντήσεις στη βιβλιοθήκη. Κάθε Κυριακή ήταν ενθουσιασμένα και χαρούμενα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συγγραφείς και στην ομάδα. Τέτοιες δράσεις είναι πολύ χρήσιμες και ελπίζουμε στη συνέχισή τους…
Είναι φανταστικό αυτό που κάνετε, το να διδάσκετε τα παιδιά.. Του χρόνου να τους δώσετε πιο πολλές χαρές και γνώσεις και μόρφωση σε όλους τους τομείς…
Τα παιδιά μου είναι κατενθουσιασμένα και αγαπάνε πάρα πολύ αυτήν τη δραστηριότητα. Με αυτήν την προσπάθεια αγαπήσανε την ανάγνωση και την ιδέα της κατασκευής…
Ας ελπίσουμε πως η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση και η αγάπη σας για το βιβλίο και τα παιδιά μας θα γίνει κοινός σκοπός. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για το χρόνο σας και την προσπάθεια και ευχόμαστε να έχει συνέχεια..
Φυσικά και θα έχει συνέχεια. Ως ομάδα επιδιώκουμε να γίνει η βιβλιοθήκη δημιουργικό εργαστήρι και πόλος έλξης των παιδιών αλλά και όλων των πολιτών της Ελασσόνας. Εμείς είμαστε εδώ, θα καταθέτουμε τις ιδέες μας και θα διαθέτουμε το χρόνο μας για την υλοποίησή τους. Ελπίζουμε πως η Δημοτική Αρχή θα αγκαλιάζει την προσπάθειά μας και θα τη στηρίζει. Ευελπιστούμε επίσης πως η Δημοτική Αρχή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να επανδρωθεί η βιβλιοθήκη με προσωπικό ώστε να έχει τις πόρτες της πάντα ανοιχτές στους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Ευχόμαστε τέλος η Δημοτική Αρχή να αναλάβει δράση ώστε ο χώρος της βιβλιοθήκης να εξωραϊστεί και να εξοπλιστεί με νέες εκδόσεις βιβλίων και άλλου έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για να αποτελεί χώρο με πολλαπλές επιρροές και ευκαιρίες στους επισκέπτες της.
Μέχρι τότε θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Αρχή που παραχώρησε το χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός μας καθώς και το προσωπικό της βιβλιοθήκης για την αμέριστη στήριξη όλες αυτές τις Κυριακές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης για τελευταία φορά τους χορηγούς μας με την οικονομική στήριξη των οποίων υλοποιήθηκε το πρόγραμμά μας: τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος Α.Ε, τους Γιώτσα Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων, την Open pc των κ Στέφανου Κανώτα & Μπλιούμη Δημήτρη, την Αγρογνώση Ο.Ε των κ. Μπαρά Ιωάννη & Στέλιου Τσόγια και την ιδιοκτήτρια γραφείου λογοθεραπείας κ. Μικαέλα Ζιακούλη. Και φυσικά ευχαριστούμε από καρδιάς τις επισκέπτριες λογοτέχνες κ. κ. Γιώτα Φώτου, Χρυσή Γιάντσιου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, Ελένη Αναστασοπούλου, Γιώτα Κούγιαλη, Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου, Βασιλική Παπαθανασίου-Ματούλα και τον επισκέπτη εκπαιδευτικό/συγγραφέα κ. Νικόλαο Γκουντούρα που αφιλοκερδώς ήρθαν κοντά μας καθώς και τα παιδιά, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Έπεται και η συνέχεια..

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment