Οι βροχές «ξύπνησαν» πάλι τον Ελασσονίτη ποταμό!

«ΧΟΡΤΑΣΕ» ΝΕΡΟ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ (3)

«Χόρτασε» νερό τις τελευταίες ημέρες και νύχτες η γη της περιοχής Ελασσόνας και της ευρύτερης παρολύμπιας περιοχής της Επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο, από τις συνεχείς και έντονες κατά διαστήματα βροχοπτώσεις, που θυμίζουν φθινόπωρο η και χειμώνα, μέσα σε …μια άνοιξη που μάλλον ξέχασε να έρθει η θα έρθει με καθυστέρηση.
Ασυνήθιστα μεγάλοι όγκοι νερού «ξύπνησαν» και πάλι τον Ελασσονίτη ποταμό(διέρχεται μέσα από την Ελασσόνα), όπως και το ποτάμι της Τσαριτσάνης, που σε συνδυασμό με την μεγάλη υγρασία και την ομίχλη κάποιων ωρών και τη χαμηλή νέφωση που επικρατούσε στη γύρω περιοχή, σ΄ έκαναν να πιστεύεις πως …ίσως ζεις στη Σκωτία, στην Αγγλία η στα βόρεια της Ευρώπης και όχι στην κεντρική Ελλάδα.
«Σκηνικό» καιρού που κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με περίοδο μόλις λίγων ημερών πριν τον ερχομό του Πάσχα.
Όπως και νάχει, οι Ελασσονίτες εφέτος «χόρτασαν» να βλέπουν τον ποταμό τους αρκετές φορές(…τουλάχιστον 5 αυτόν τον παρατεταμένο χειμώνα) «φουσκωμένο», με πολύ νερό, νερό που με ορμή λίγες ώρες αργότερα θα κατέληγε στον Πηνειό.
Ευτυχώς, ο «φουσκωμένος» Ελασσονίτης, όπως είναι διαπιστωμένο τα τελευταία χρόνια, δεν δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα και απρόβλεπτες καταστάσεις και όλα είναι υπό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται πως ο Ελασσονίτης ποταμός πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του Ολύμπου και αφού περάσει από την πόλη της Ελασσόνας ενώνεται με τον Τιταρήσιο ποταμό, κοντά στο Αμούρι, και καταλήγει στον Πηνειό.

[wpg_thumb]

Add Comment