Σε νέες περιπέτειες οι μικροί χιονοδρόμοι της Ελασσόνας

Σε νέες περιπέτειες οι μικροί χιονοδρόμοι της Ελασσόνας!_html_m6875305b

Το Φυτώριο Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας συνεχίζει τη δράση του. Αυτή τη φορά ταξίδεψε ως το Σέλι για να συναντήσει το αντίστοιχο Φυτώριο του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) και να συμμετάσχει στην προπόνηση και στην χιονογιορτή του.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου. Ο καιρός καλός, ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και κατέληξε να χιονίζει. Χωρίς συνωστισμό στους αναβατήρες και με σωστό συντονισμό τα παιδιά του Φυτωρίου ενώθηκαν με τα παιδιά του Φυτωρίου του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και ξεκίνησαν αμέσως την προπόνηση σε ομάδες με ανάλογο επίπεδο για το καθένα.

Οι μικροί χιονοδρόμοι της Ελασσόνας πήραν και το «βάπτισμα του πυρός» αναφορικά με τον εναέριο διθέσιο αναβατήρα (καρεκλάκια). Προετοιμασμένα με τις κατάλληλες οδηγίες και έχοντας έναν ενήλικα δίπλα τους για ασφάλεια ανέβηκαν στα «καρεκλάκια» με ανάμεικτα συναισθήματα φόβου και ενθουσιασμού για να φτάσουν στην πίσω πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στον «Άρη» (μονοθέσιος συρόμενος αναβατήρας).

Η προπόνηση έγινε στην «Ηλέκτρα» (μπλε πίστα) και στις 12:30 περίπου τα παιδιά επέστρεψαν στη βάση της καρέκλας για να κάνουν το διάλειμμά τους.

Η επιστροφή έγινε με τον συνδετικό αναβατήρα του «Αμύντα» και από την μπλε πίστα «Ερατώ». Τα παιδιά διασκέδασαν και χάρηκαν ιδιαίτερα αυτή τη διαδρομή ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας με τα σκι τους στις πλαγιές που δημιουργεί το ανάγλυφό αυτής της πίστας με το χαρακτηριστικό φυσικό λούκι.

Μετά το διάλειμμα ακολούθησαν οι αγώνες. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυάδες ίδιου επιπέδου και πέρασαν από πόρτες με συναγωνισμό. Ζήλος, ταχύτητα, ενθουσιασμός, οι απαραίτητες πτώσεις και οι μικροί χιονοδρόμοι έφτασαν στον τερματισμό με χαρά για τη συμμετοχή. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους που αγωνίστηκαν και έδειξαν με την παρουσία τους το πόσο γρήγορα προχώρησαν μέσα σε λίγα μόνο μαθήματα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αστέριος ο Κατσάρας, ένα από τα παιδιά που ξεχώρισαν φέτος στο σκι, είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος στην προαθλητική ομάδα του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων. Αναπτύχθηκε πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους μετά από αυτήν την όμορφη χιονογιορτή και ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης πρότεινε στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας να ακολουθήσει τριήμερο camp με το φυτώριο και την αθλητική του ομάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου, στη θέση «Βρυσοπούλες» με τη συνεργασία του Χ.Ο.Σ.Ελασσόνας και του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Μετά το τέλος της χιονογιορτής οι εκδρομείς του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας παρέμειναν στο χιονοδρομικό κέντρο για μια ώρα επιπλέον. Δόθηκε, έτσι, ο απαραίτητος χρόνος στα παιδιά για να χαλαρώσουν. Ζεστάθηκαν στο σαλέ, έπαιξαν με το χιόνι και κάποια από αυτά έμειναν με τα σκι τους ως την ώρα της αναχώρησης!…

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδρομή του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας θα είναι στον Όλυμπο, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Σημείο αναχώρησης: Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, Οικονόμου 1, από τα γραφεία του Συλλόγου

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ.

Κόστος εκδρομής (μόνο μετακίνηση με λεωφορείο προς και από το χιονοδρομικό κέντρο):
5 ευρώ για τα μέλη του Συλλόγου
10 ευρώ για το κοινό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.47.28.071

Add Comment