ΑΕΝΟΛ: Έξι νέες επενδύσεις ύψους 914.981,79 ευρώ μέσω του προγράμματος Leader

LEADER1

Οι συμβάσεις για την υλοποίηση έξι έργων συνολικού προϋπολογισμού 914.981,79 ευρώ μέσω του προγράμματος Leader, υπεγράφησαν το πρωί της Τρίτης παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, από τον Πρόεδρο της ΕΔΠ Leader – κ. Γεώργιο Σάκκα και τους δημάρχους Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.
Πρόκειται για τρία έργα ιδιωτικής επένδυσης τα οποία αφορούν στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας αρωματικών φυτών, στην ίδρυση εταιρείας παροχής υπηρεσιών κολυμβητηρίου και παιδότοπου καθώς και στον εκσυγχρονισμό αλλαντοποιείου και για τρία ακόμη τα οποία αφορούν δημοτικές δράσεις. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία κέντρου φροντίδας παιδιών – βρεφονηπιακού σταθμού στο Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου, η σήμανση και βελτίωση του αισθητικού άλσους στο Μπουγιατζι του ιδίου δήμου και η ίδρυση κειμηλιοφυλακείου στο δήμο Αγιάς.
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Αναλυτικά η δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «σήμερα είναι καλή ημέρα. Υπογράψαμε έξι συμβάσεις που έρχονται μέσα από το leader. Διαχρονικά το leader έχει πετύχει στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Θέλω να ευχαριστήσω τις προηγούμενες και τις τωρινές διοικήσεις με τις οποίες ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κερδίσαμε έργα. Έργα που δίνουν θέσεις εργασίας και αποτελούν το αντίδοτο στη μεγάλη κρίση. Για εμάς η πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια είναι οι θέσεις εργασίας ούτως ώστε να απελευθερωθούν οι πραγματικές δυνάμεις των ανθρώπων.
Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου υποστήριξε: «ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής του νομού Λάρισας, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που για άλλη μία φορά, μπορέσαμε να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε ξεκινήσει. Φθάσαμε στο ύψος των 2 εκ. ευρώ σε προϋπολογισμό και θεωρώ ότι μπορούμε και έχουμε περιθώρια τουλάχιστον για άλλο ένα εκατομμύριο. Με τη συνεργασία του περιφερειάρχη, θεωρώ ότι μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη περισσότερα έργα και να μπορέσουμε να ζητήσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση».

Add Comment