Και η Ελένη Πατελοδήμου – Χριστούλα στη βιβλιοθήκη Ελασσόνας

«Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς;»

Ανακοίνωση 220315_html_72971c7e

Την Κυριακή 15 Μαρτίου είχαμε συντροφιά στη βιβλιοθήκη της πόλης μας τη συγγραφέα και ποιήτρια κ. Ελένη Πατελοδήμου-Χριστούλα. Και με την εμπειρία και την αγάπη της ιδιαίτερα για την παιδική ποίηση, με τις λέξεις κι εμείς ανακατευτήκαμε και ποιητές γινήκαμε. Κι έτσι στο λεπτό σκαρώσαμε και το πρώτο ποίημά μας: Καλώς ήρθες Άνοιξη/ με τα χελιδόνια/ που θα χτίσουνε φωλιές/ πάνω στα μπαλκόνια. Θα γιορτάσει η Παναγιά/ θα ακουστούν τραγούδια/ θα της δώσουν με χαρά/ τα παιδιά λουλούδια. Ευχαριστούμε πολύ Ελένη που μας μύησες στη δημιουργική γραφή της ποίησης! Θα σε περιμένουμε πάλι να γράψουμε κι άλλα τώρα που κάναμε την αρχή…

Την επόμενη Κυριακή 22/3/2015 συνεχίζουμε το πρόγραμμα που οργανώσαμε και υλοποιούμε στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και την οικονομική στήριξη των χορηγών μας: τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος Α.Ε, τους Γιώτσα Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων, την Open pc των κ Στέφανου Κανώτα & Μπλιούμη Δημήτρη, την Αγρογνώση Ο.Ε των κ. Μπαρά Ιωάννη & Στέλιου Τσόγια και την ιδιοκτήτρια γραφείου λογοθεραπείας κ. Μικαέλα Ζιακούλη.
Καλεσμένος μας αυτήν την Κυριακή είναι ο κ. Νικόλαος Γκουντούρας που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη φύση με τις αισθήσεις και να συνεχίσουμε το καλώς όρισες της Άνοιξης που ξεκινήσαμε με την κ. Ελένη Πατελοδήμου-Χριστούλα. Ο κ. Γκουντούρας Νικόλαος είναι δάσκαλος, Διευθυντής του 7/Θ Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας. Έχει καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας και μένει στην Ελασσόνα. Σπούδασε στη Λάρισα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Φλώρινα και στο Εξωτερικό. Έχει πολύχρονες σπουδές, μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις. Έχει γράψει σε τοπικές εφημερίδες ως δημοσιογράφος και ως αρθρογράφος. Είχε για δυόμισι χρόνια τη στήλη «Διαδικτυακά» στον «Επαρχιακό λόγο». Δημοσίευσε ένα ποίημα στο λογοτεχνικό περιοδικό «Γραφή», ποιήματα στη συλλογική έκδοση «Νέα Κρανιώτικη Ποίηση» και τελευταία έχει εκδώσει δύο βιβλία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Θα είμαστε στη βιβλιοθήκη 10.30π.μ.-11.45μ.μ και θα σας περιμένουμε!

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment