Συνάντηση Δικτύου Περραιβία με Καραλαριώτου

« Συνάντηση του Δικτύου «Περραιβία» με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Ρένα Καραλαριώτου»

Σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την περιοχή της Ελασσόνας έθεσαν κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τα μέλη του «Δικτύου Περραιβία» και ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Περιφέρειας στην υλοποίησή τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Καραλαριώτου επανέλαβε τη βούληση της να πραγματοποιηθεί και να θεσμοθετηθεί ένα τριήμερο φεστιβάλ «Με θέα στον Όλυμπο», για την υλοποίηση του οποίου απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων της Ελασσόνας.
Στο αίτημα του δικτύου για αξιοποίηση των κατασκηνώσεων του Κοκκινοπηλού και την ίδρυση σε αυτό Ορειβατικού Κέντρου, η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός χειρίζεται ο ίδιος το ζήτημα και έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο.
Η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στην γενικότερη βούληση της Περιφέρειας να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής Ελασσόνας και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφερειακή Ενότητα τονίσαμε από την αρχή της θητείας μας ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του Ολύμπου και στην αξιοποίηση των τουριστικών του δυνατοτήτων και κατά συνέπεια στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας. Στις προτεραιότητές μας είναι μεταξύ άλλων η πιστοποίηση και προβολή αγροτικών προϊόντων αλλά και οι τουριστικές δράσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου».
Όσον αφορά στο αίτημα του δικτύου για ένταξη διαφόρων έργων της περιοχής στο ΕΣΠΑ, η κ. Καραλαριώτου ανέφερε ότι οι δυνατότητες αυτές θα εξετασθούν μετά την 1η Ιουλίου, (οπότε και οι Περιφέρειες θα αναλάβουν τη διαχείρισή του) και αφού πρώτα εξετασθούν οι οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, αλλά και πρωτίστως το ακριβές ποσό που θα παραλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δικτύου «Περραιβία» κ. Κ. Σκριάπας, ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Αστερίου, το μέλος κ. Κ. Φουρκιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθαν. Παιδής.

Add Comment