Εβδομάδα εκδηλώσεων για το Νερό από φορείς του Ν. Λάρισας

22 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα νερού – Νερό, Πηγή ζωής και Πολιτισμού

ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

Η 22α Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Μια μέρα αφιερωμένη σε ένα δημόσιο αγαθό, έναν φυσικό και περιβαλλοντικό πόρο που οι περισσότεροι θεωρούμε αστείρευτο, εσαεί άφθονο και ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες μας.
Ο Σύλλογος Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του νερού ως «πηγή ζωής και πολιτισμού» και να συμβάλλει στην ενημέρωση, συνδιοργανώνει με άλλους οχτώ φορείς του νομού Λάρισας, μία εβδομάδα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Hμέρας Nερού.
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα σας προσκαλούμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας, για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιερή Οικολογία» του σκηνοθέτη Σταύρου Ψιλλάκη. Είναι μία παραγωγή του Συλλόγου όπου αποτυπώνεται με αισθητικό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο η προαιώνια αξία του νερού, με επίκεντρο τον Πηνειό.
Στη συνέχεια η κ. Φωτεινή Μπλιάτσου, καλλιεργήτρια βοτάνων και μέλος του Συλλόγου θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με το κοινό τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων της περιοχής μας και την συμβολή τους στην υγεία.
Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), η ‘Δρυάς’, Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας, το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου, το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη, ο Σύλλογος Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Λάρισας.

Add Comment