Και η συγγραφέας Ελένη Αναστασοπούλου στη βιβλιοθήκη Ελασσόνας

«Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς;».. για έκτη Κυριακή

Ελένη Αναστασοπούλου - Ξαναπάμε Βιβλιοθήκη

Την Κυριακή 1 Μαρτίου η συγγραφέας Ελένη Αναστασοπούλου με το βιβλίο της “Το μυστικό της Ερασμίας και του ‘Εραλντ” μας αποκάλυψε πως με τη δύναμη της θέλησης μπορούμε να ξεπερνούμε τα εμπόδια που συχνά μπαίνουν στο δρόμο μας για τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη και άλλες πανανθρώπινες αξίες και οράματα. “Θα περάσεις τη γραμμή αν το θέλεις πάρα πολύ”. Μαθαίνοντας λοιπόν το μυστικό ελπίζουμε πως θα καταφέρνουμε να περνούμε πιο εύκολα τις απαγορευτικές γραμμές που θα συναντούμε στη ζωή μας.. Ευχαριστούμε Ελένη που μοιράστηκες μαζί μας το μυστικό.. Περιμένουμε κι άλλα..

Την επόμενη Κυριακή στις 8/3/2015 συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας που οργανώσαμε και υλοποιούμε στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και την οικονομική στήριξη των χορηγών μας: τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος Α.Ε, τους Γιώτσα Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων, την Open pc των κ Στέφανου Κανώτα & Μπλιούμη Δημήτρη, την Αγρογνώση Ο.Ε των κ. Μπαρά Ιωάννη & Στέλιου Τσόγια και την ιδιοκτήτρια γραφείου λογοθεραπείας κ. Μικαέλα Ζιακούλη. .
Καλεσμένη μας αυτήν την Κυριακή, η συγγραφέας κ. Γιώτα Κούγιαλη.  Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στο Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1991 με ευθυμογραφήματα, διηγήματα και άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, τέσσερα εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων τα τρία είναι σε συνεργασία, και δεκατέσσερα βιβλία για παιδιά.
Και λίγα λόγια για το βιβλίο «H Αργοναυτική Εκστρατεία σε κόμικ» που θα μας παρουσιάσει: Η συγγραφέας με χιούμορ και αμεσότητα ξαναθυμίζει με το κόμικ της την απαρχή της πόλης Ιωλκού και ό,τι αφορά στην Αργοναυτική εκστρατεία, παρουσιάζοντας ξεχασμένα γεγονότα και λεπτομέρειες που αναφέρονται στη μυθολογία και δεν είναι ευρέως γνωστές. Μία κουκουβάγια, που ακολουθεί κατά πόδας τους ήρωες στην περιπέτειά τους σχολιάζοντας, κρίνοντας και σατυρίζοντας ανθρώπους και επεισόδια, δίνει την ξεχωριστή νότα και προκαλεί σκέψεις και γέλιο. Στο κείμενο υπάρχει μία διαχρονικότητα στον τρόπο που κινούνταν οι ήρωες εκείνης της εποχής με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εμείς κάποιες καταστάσεις σήμερα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Η παρουσίαση θα γίνει 10.30π.μ.-11.45μ.μ και μπορούν να την παρακολουθήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά που αγαπούν τα βιβλία, τα κόμικς και το χιούμορ. Σας περιμένουμε!!!!!!!

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment