Πάνδημο «αντίο» στον Ελασσονίτη τραπεζικό Τάκη Παλιαδάμο

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΤΑΚΗ ΠΑΛΙΑΔΑΜΟΥ (3)

Περίσσεψε η συγκίνηση και ο βουβός πόνος στο πάνδημο «αντίο» του 58χρονου συνταξιούχου τραπεζικού Δημήτρη Παλιαδάμου, που «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά και απρόσμενα το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, χτυπημένος από οξύ καρδιακό επεισόδιο.
Στην Εξόδιο Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας(αργά το απόγευμα της Παρασκευής), που έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης, συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός, και οι ιερείς π. Αλέξανδρος Ρουμπιές και π. Χρήστος Γεροφάκας. Εκατοντάδες άτομα μέσα και έξω από την εκκλησία προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν πως ο χαμογελαστός Τάκης, που λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο βρισκόταν στα «στέκια» και στην αγορά της πόλης…είχε «φύγει».
Λόγια παρηγοριάς από τον αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο, που διαβιβάζοντας τα συλλυπητήρια του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος προς τους οικείους, υπογράμμισε: «Ο εκλιπών Δημήτριος στην επίγεια ζωή του ξεχώριζε για το ήθος του, την αρχοντιά, την ευπρέπεια, την καλοσύνη του. Αγαπητός σε όλους. Ο ξαφνικός χωρισμός είναι επώδυνος, αλλά βρίσκουμε τη δύναμη του Χριστού. Η δική σας πολυπληθής παρουσία και το δάκρυ σας για τον εκλιπόντα αδελφό μας λένε πολλά. Θα τον συναντήσουμε στη Δευτέρα Παρουσία».
Σύντομο επικήδειο και από την εκπαιδευτικό Μαρία Καραναστάση, που συγκινημένη μετέφερε τα λόγια φίλης του εκλιπόντος από την Κρήτη.
[wpg_thumb]
Ανάμεσα στα εκατοντάδες άτομα, που βρέθηκαν στο «ύστατο χαίρε» του άτυχου Ελασσονίτη, που έφυγε τόσο πρόωρα: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, πρώην δήμαρχοι, δεκάδες συνάδελφοι τραπεζικοί του εκλιπόντος από το Νομό Λάρισας και όμορους Νομούς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Οικονόμου, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, συνάδελφοι της συζύγου και των γιών του εκλιπόντος.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας από τη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, που ήρθε από την Αμυγδαλέζα Αττικής στην Ελασσόνα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στο συνάδελφο τους – ένα από τους 3 γιους του Ελασσονίτη τραπεζικού.

Add Comment