Υπογράφηκαν συμβάσεις 1,5 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Leader

ΑΕΝΟΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Συμβάσεις ύψους 1,5 εκ ευρώ, υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader – κ. Γεώργιος Σάκκας παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικολάου Ευαγγέλου στα γραφεία της ΑΕΝΟΛ Α.Ε στην Ελασσόνα, στα πλαίσια της 4ης προκήρυξης του Τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader για το Νομό Λάρισας.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, το Leader αποτελεί σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Οι επτά νέες συμβάσεις αφορούν την κατασκευή πρότυπου αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων και εγκατάσταση σύγχρονου, ίδρυση νέου οινοποιείου σύγχρονης τεχνολογίας από προϊόντα της βιολογικής αμπελουργίας, ίδρυση ξηραντηρίου δημητριακών, ίδρυση μονάδας τυποποίησης σακχαρωδών προϊόντων με βάση το μελί, θεματικός παιδότοπος, κέντρο τουριστικής προβολής και ανάδειξη μονοπατιών από Ελασσόνα προς γεφύρι Γιάννενας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Τα έργα του Leader που υπογράψαμε σήμερα, είναι έργα που αφορούν μικρές επιχειρήσεις σε όλο το Νομό καθώς και έργα πολιτισμού και Τουρισμού. Με τα έργα αυτά αναβαθμίζουμε την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, πέφτει χρήμα στην πραγματική οικονομία και δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με όραμα, πίστη και αγάπη στην πρόοδο να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Leader, τους προέδρους και το προσωπικό για τη διαχρονική συνεργασία».
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου ανέφερε: «Yπεγράφησαν σήμερα δυο ακόμη έργα, μέσω του προγράμματος Leader, τα οποία ως στόχο έχουν την δημιουργία και ανάδειξη του τουριστικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας. 

Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα συμβάλλουν στην τουριστική αξιοποίηση της επαρχίας Ελασσόνας κάτι που θα έχει άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην τοπική, δοκιμαζόμενη, οικονομία».

Αναλυτικά ο πίνακας των συμβάσεων που υπεγράφησαν:
[wpg_thumb]

Add Comment