Δήμαρχος Ελασσόνας: “Η δημοκρατία δε φοβάται την παρουσία της Χρυσής Αυγής”

Ευαγγέλου Νίκος 600

Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας για το ζήτημα που τέθηκε με την παρουσία της βουλευτίνας της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις μνήμης στο Καυκάκι, δηλώνουμε:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραδίδει ανέξοδα μαθήματα ευαισθησίας και δημοκρατίας.

Κανείς δεν είναι πιο δημοκράτης από τον άλλον, τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτούς που αποδέχονται τους κανόνες του συνταγματικού δικαίου.

Η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους πως τάσσεται απέναντι σε φαινόμενα φασισμού και μισαλλοδοξίας. Μια γρήγορη αναζήτηση στις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου θα πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.

Η δημοκρατία όμως δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται και πάνω απ’ όλα αποδέχεται όλες τις απόψεις. Ακόμα και των εχθρών της. Αυτή είναι η δύναμη της!

Η δημοτική αρχή Ελασσόνας δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τους νόμους, ούτε τη δικαιοσύνη. Αυτοί κρίνουν και αυτοί δικάζουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να λέμε πως σεβόμαστε τους νόμους, το Σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση, να δεχόμαστε αποφάσεις και επιλογές, ακόμα και αν εμείς προσωπικά διαφωνούμε μ’ αυτές.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως δεν θα δεχθούμε μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας από κανέναν».

Add Comment