Οικολογική Θεσσαλία: Σε μέγα ολίσθημα υπέπεσε ο Δήμος Ελασσόνας

Αναφορικά με περιστατικό κατά την 72η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Δομένικου

οικολογικη_θεσσαλια

Σε μέγα ολίσθημα υπέπεσε ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος προσκάλεσε την «Χρυσή Αυγή» στην εκδήλωση για το ολοκαύτωμα του Δομένικου, αγνοώντας την απόφαση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων να μην καλούνται ποτέ εκπρόσωποι των απόψεων της μισαλλοδοξίας και σπάζοντας έναν εθιμικό τρόπο αντίστασης ενάντια σε μια επικίνδυνη, για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις πανανθρώπινες αξίες, οργάνωση.
Νομιμοποίησε με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα το οποίο ενστερνίζεται και βασίζεται στις ιδέες εκείνων που διαπράξαν αυτά τα στυγερά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της κατοχής στο Δομένικο και σε πολλά άλλα μέρη στη χώρα μας και ανά τον κόσμο, σε ιδέες φασιστικές και ναζιστικές. Επέτρεψε, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή, σε εκπρόσωπο μιας νεοναζιστικής οργάνωσης να παραστεί σε μια ιερή εκδήλωση η οποία εδράζεται σε αρχές και αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με όσα αυτοί πρεσβεύουν. Κατ’ εμάς διέπραξε ένα τεράστιο σφάλμα το οποίο, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οφείλεται στην απειρία της νέας Δημοτικής Αρχής και ότι δεν σχετίζεται με καμία σκοπιμότητα.
Ως «Οικολογική Θεσσαλία», είχαμε ετοιμάσει στεφάνι ώστε να το καταθέσουμε σε μια τόσο σημαντική επέτειο, η οποία για εμάς έχει εμβληματικό χαρακτήρα, το οποίο, τελικά, το καταθέσαμε εκτός της επίσημης διαδικασίας και αφού είχε αποχωρήσει η εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής», ώστε να μην νομιμοποιήσουμε ούτε στο ελάχιστο την παρουσία της και να μην σπιλωθεί η μνήμη των πεσόντων από βέβηλες υποκρισίες.
Ελπίζοντας να μην συμβεί ποτέ στο μέλλον παρόμοιο ατόπημα καλούμε τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να τοποθετηθεί επί του θέματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Καλούμε, τέλος, φορείς και συλλογικότητες να πάρουν θέση επί του θέματος ώστε να αποτραπούν εφεξής αντίστοιχα, λυπηρά, περιστατικά.

Add Comment