Βασιλόπιτα… με μηνύματα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΙΤΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (1)

Ήταν μια διαφορετική βασιλόπιτα, αυτή του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και του Τομέα του ΕΚΑΒ, αφού πέρα από το καθιερωμένο έθιμο, οι εργαζόμενοι συζήτησαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Κ.Υ. Ελασσόνας, προβλήματα που εδώ και καιρό έχουν
…«βαλτώσει» και αναζητούν λύσεις!
Αρχικά, κόβοντας τη βασιλόπιτα του 2015, μίλησε προς τους εργαζομένους η υπεύθυνη συντονίστρια του Κ.Υ. Ελασσόνας Γαρυφαλλιά Καφφέ, που τους ευχήθηκε για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το Κ.Υ. Ελασσόνας, προβλήματα που μέρα με τη μέρα όλο και γίνονται περισσότερα. Η κ. Καφφέ ζήτησε από τους εργαζόμενους, παρά τα προβλήματα, να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και να προσπαθούν όσο γίνεται φιλότιμα, προκειμένου να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τους πολίτες της περιοχής.
Από την πλευρά των εργαζομένων των Κ.Υ. του Νομού Λάρισας, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζήσης Δότας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης Αικατερίνη Δήμου και Κωνσταντίνα Γκόγκου.
[wpg_thumb]
Ανάμεσα στα άλλα, επισημάνθηκε:
«Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας συμπληρώνει σε δυο μήνες τα 30 χρόνια λειτουργίας του καθώς είναι το πρώτο που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των Κ.Υ. έχει αλλάξει από τον αρχικό σκοπό που είχαν και…πηγαίνουν προς το χειρότερο, έχοντας πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού και παρά τις ελλείψεις που έχουν τόσο στο προσωπικό όσο και σε υλικά και μηχανήματα.
Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε όταν φωνάζαμε σε κάθε αρμόδιο και κυρίως στο Υπουργείο μας, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο εντάσσει τα Κέντρα Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες(Υ.ΠΕ) από 1η Ιανουαρίου του 2015, διότι θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Δυστυχώς, επαληθευόμαστε, αφού είχαμε τραυματική εμπειρία, όταν παλαιότερα για ένα μικρό διάστημα εντάχθηκαν τα Κ.Υ. στις Διευθύνσεις Υγείας και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Νοσοκομεία. Πλήρης αποτυχία!
Σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσουμε άμεσα από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να επιστρέψουν τα Κέντρα Υγείας το συντομότερο δυνατό στα Νοσοκομεία και να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό, να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Χρειαζόμαστε στη συνέχεια την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος Π.Φ.Υ. , που θα έχει άξονα αναφοράς το Κ.Υ.
Χρειάζεται όμως σχεδιασμός, πολιτική βούληση και στρατηγική ανάπτυξης, σύμφωνα με τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(Π.Φ.Υ.), σε συνεργασία με τους φορείς».

Add Comment