Κοπή πίτας των Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας την Κυριακή στο Βόλο

Μια ονειρική εκδήλωση-ύμνος στην Ελληνική Μουσική

ΣΚΡΙΑΠΑΣ Κ-ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ [3]

Μια πανδαισία μοναδικών ήχων ,εικόνων ,χρωμάτων και γεύσεων θα απολαύσουν όσοι τυχεροί παραβρεθούν στη φετινή ανοιχτή εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 201,5 που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ” Βόλου ,κλείνοντας 21 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.
Είναι μια Πρόσκληση προς όλους σε μια συνάντηση αγάπης, όπου οι «Θεοί του Ολύμπου» επισκέπτονται τη «χώρα» των Αργοναυτών και των μύθων» και θα δοκιμαστούν μοναδικά τυριά ,άφθονος βιολογικός οίνος από τις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου και οι μοναδικές πίτες ,που οι ίδιες οι Ελασσονίτισσες του Βόλου ετοιμάζουν με περισσή φροντίδα, μεταφέροντας τη φρεσκάδα ,τις μνήμες ,την ιστορία και τον πολιτισμό από τον μαγικό τόπο του Δήμου Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου (Συμβολική Τιμή Εισόδου : 6 €) .

Θα παρουσιαστεί :
1. Ένα σπάνιο Οδοιπορικό από τις Δράσεις του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,όπως ,επίσης και τις εντυπωσιακές συναυλίες του Συλλόγου Ελασσονιτών που αποτελούν ύμνο στην Ελληνική Μουσική και αφορούν το Μάνο Χατζιδάκι, το Ν.Γκάτσο, τον Γ. Μουζάκη, τη Σ. Βέμπο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο ,την Ελληνική Οπερέτα, το Μιούζικαλ., τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γ. Ζαμπέτα ,τον Στ. Καζαντζίδη, τη Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού κ.α΄.
2. Επίσημη Παρουσίαση από την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΙΩΛΚΟΣ» κ. Ντία Μουτσινά του Συλλεκτικού Ημερολογίου 2015 «Ψηφίδες ιστορίας και Πολιτισμού –Ιωλκός –Πορταριά –Μακρυνίτσα» ,που περιέχει πανέμορφα τοπία του Πηλίου από γνωστούς φωτογράφους της περιοχής.

Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944

Add Comment