Ήρεμες εκλογές με πολύ κουβέντα στην Ελασσόνα

ΜΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΑΝΟΙΞΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΛΑΣΣΟΝΑ (2) [3]

Με έκδηλο ενδιαφέρον, μέσα σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα και με πολύ κουβέντα και συζήτηση πριν και μετά την κάλπη οι Ελασσονίτες, οι κάτοικοι του «απλωμένου» Δήμου Ελασσόνας και πολλοί ετεροδημότες προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν για νέα κυβέρνηση στη χώρα και τους εκπροσώπους τους στη Βουλή των Ελλήνων.
H Κυριακή των βουλευτικών εκλογών στην Ελασσόνα είχε τη δική της «εικόνα», που θύμιζε παλαιότερες εποχές, με πολύ κόσμο έξω από τα εκλογικά τμήματα, στα «στέκια» και στις πλατείες, και με εξαιρετικό ανοιξιάτικο καιρό, που ήταν ό,τι έπρεπε για εξορμήσεις, για εκδρομές, αλλά και…για εκλογές.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του ενιαίου πια μεγάλου Δήμου Ελασσόνας προσήλθαν στις κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα, ενώ για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε μικρή η και μηδαμινή προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών. Το όλο πρόβλημα δυστυχώς κατάντησε πια γραφικό, χωρίς να διορθώνεται σε κάθε εκλογική διαδικασία. Ευτυχώς, οι ελλείψεις καλύφθηκαν (…όσο βέβαια αυτό ήταν δυνατό) από τα αναπληρωματικά μέλη η από εθελοντές, ενώ ξεπεράστηκαν γρήγορα και με καλή πίστη τα όποια μικροπροβλήματα, με τη συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων. Γενικότερα, η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.
[wpg_thumb]
«Στο πόδι» και οι υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ενώ από το πρωί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου και οι συνεργάτες του περιόδευσαν σε εκλογικά τμήματα, με συνεχή φροντίδα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Τις μεσημβρινές ώρες, αρκετός κόσμος σε ταβέρνες, καφέ, τσιπουράδικα. Οι περισσότεροι συζητούσαν για το θέμα της ημέρας, τις εκλογές, με αυτοσχέδιες δημοσκοπήσεις των τελευταίων στιγμών και προγνωστικά, συνοδευόμενα και από αναλύσεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το μετεκλογικό «σκηνικό» και τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Κάποιοι άλλοι, πιο «τοπικιστές», έψαχναν και τις πιθανότητες παρουσίας και Ελασσονιτών βουλευτών στη νέα Βουλή.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων των exit-polls, αρκετοί στα στέκια της πόλης σχολίαζαν για…τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ενδεχόμενα μετεκλογικά σενάρια και για το νέο ριζικά αλλαγμένο πολιτικό «τοπίο» της χώρας μας.

Add Comment