Γεγονός μεγάλης σημασίας o «Μαραθώνιος Κισσάβου»

Γεγονός μεγάλης σημασίας που αναμένεται να φέρει προστιθέμενη αξία όχι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού αλλά και γενικότερα στην τουριστική  προβολή της περιοχή μας χαρακτηρίστηκε ο «Μαραθώνιος Κισσάβου», που θα γίνει στις 22 Μαϊου, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα, εκπροσώπων του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την εκδήλωση.
Ο πανελλήνιος ορεινός αγώνας με τίτλο «Μαραθώνιος Κισσάβου» που διοργανώνουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με στόχο την ανάπτυξη του Κισσάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη εκδήλωση τονίζοντας συγκεκριμένα: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και μάλιστα  σε τέτοιου είδους συμμετοχικές διοργανώσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η όλη διοργάνωση εμπεριέχει την άψογη συνεργασία φορέων, εθελοντών αλλά και χορηγών. Παράλληλα,  ο Μαραθώνιος Κισσάβου είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μας, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν αθλητές όχι μόνο από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν σημαντικό αγώνα διότι δίνει προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και γενικότερα στην περιοχή. Γι΄ αυτό και ως Περιφέρεια αγκαλιάζουμε αυτές τις εκδηλώσεις που αναμοχλεύουν την τοπική οικονομία.».
Η κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Βασική θέση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι ότι θα πρέπει να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε εκδηλώσεις που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας. Μάλιστα, τώρα αυτή η ανάγκη για ενίσχυση του τουρισμού αποδεικνύεται πιο έντονη από ποτέ, δεδομένων της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας. Θα καταβάλουμε λοιπόν κάθε δυνατή προσπάθεια να συμβάλλουμε όσο μπορούμε σε εκδηλώσεις που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στην προβολή της περιοχής και κατ΄ επέκταση στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας. Προσδοκούμε ότι η εκδήλωση θα στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στην περιοχή μας και θα στεφθεί με επιτυχία».
Ο κ. Γκουντάρας τόνισε ότι «πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική διοργάνωση που πραγματοποιεί ο δήμος Αγιάς, μετά τους αγώνες ποδηλάτου κατάβασης βουνού στο Στόμιο,  σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Με τον Μαραθώνιο Κισσάβου εδραιώνεται πλέον μία νέα προσπάθεια συνεργασίας που ξεκινήσαμε υπό πολύ καλές συνθήκες και η οποία μόνο θετικά οφέλη έχει να προσφέρει στην περιοχή μας. Ο μαραθώνιος είναι ουσιαστικά μία διαδρομή στην καρδιά του Κισσάβου και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε αυτό το εξαιρετικό βουνό».
Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αγιάς επαίνεσε το έργο και την προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την όλη διοργάνωση.
Ο αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Χρ. Καραμπούζης, τέλος, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα και έδωσε το «στίγμα» της διαδρομής.
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του αγώνα κ. Γιώτα Παπαργύρη, ο πρόεδρος των Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας κ. Π. Λούγκος, ο πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Αχ. Κυριτσάκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Δημ. Δημητρίου και το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Μαν. Κατσογριδάκης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο «Μαραθώνιος Κισσάβου»  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 με ώρα έναρξης 8 π.μ. από το κάμπινγκ Στομίου και τερματισμό στην πλατεία Αγιάς, όπου στις 3 μ.μ. θα γίνει και η βράβευση των αθλητών.
Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αθλητών (αναμένεται να φτάσει τους 200), οι οποίοι θα διαγωνισθούν σε δύο κατηγορίες (ανδρών – γυναικών άνω των 18 ετών).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 19.00 στην παραλία Στομίου στον χώρο του Κάμπινγκ , όπου και θα γίνει η τεχνική ανάλυση αυτού στους αθλητές και αθλήτριες , από τον έφορο ορειβασίας του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ & υπεύθυνο του αγώνα κ. ΚΑΡΑΤΣΙΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, έμπειρο ορειβάτη, ο οποίος είναι και ο χαράκτης της διαδρομής.
Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 08.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας συνολικού μήκους 33,5 χιλ. με αφετηρία το Στόμιο , και θα ακολουθήσει την διαδρομή ΣΤΟΜΙΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – ΣΥΝΑΧΟΒΡΥΣΗ – ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ
Στον τερματισμό και με το πέρας του αγώνα, στην Αγιά, θα δοθούν στους αθλητές & αθλήτριες σάντουιτς αναψυκτικά , νερό κλπ .
Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών αναμένεται να φθάσει τους 130. Οι ηλικίες που συμμετέχουν είναι από 18 ετών και άνω , ενώ οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών & γυναικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 € κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη , την μπλούζα αγώνα με το νούμερο και γενικά την υποστήριξη του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και  διπλώματα .
Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν (8) οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ  αλλά και από τους υπόλοιπους  εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει  ένα μέλος της Ε. Ο. Δ. (ομάδα διάσωσης), από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. , από την Ένωση Ελλήνων Καταδρομέων τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την Νέα Ακρόπολη. Κατά την διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας θα πραγματοποιεί πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες  πάνω από την διαδρομή για τον φόβο πυρκαγιάς. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρεις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτει όλη την διαδρομή . Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα και σε επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.

Στους σταθμούς θα δίνεται νερό – ισοτονικά ποτά – αλμυρά σνακ – ξηροί καρποί κλπ.

Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν περάσουν τον σταθμό του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ  ΚΙΣΑΒΟΥ την 12.00 θα αποκλείονται και η μεταφορά τους θα γίνεται με τα λεωφορεία του ορειβατικού στην ΑΓΙΑ .

Η απονομή θα γίνει στην ΑΓΙΑ στις 15.00 ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους αθλητές που θα συνεχίζουν τον αγώνα.

Κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους Συλλόγους.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οικονομικά οι:

1.FUN CLUB SPITAKI .
2.SAKORAFAS.
3.ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΑΜΑΡΙΝΑ.
4.ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ .
5.OLΙMPIOS PRO.
6.LEROY MERLIN.
7.ΟΣΠΡΙΑ ¨ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ¨ .
8.ΚΑΡΕΛΙΑΣ FOR SPORTS.¨.
9.ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. Ε.
10.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Π. Ε.
11.ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ¨ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΑΜΕΤΗ¨ .
12.ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ¨ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ¨.
13.ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ   ¨ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ¨.
14.ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ.
15.ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.
16.ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ   ¨ΟΛΥΜΠΟΣ¨.
17.ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ .
18.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α. Ε. .
19.ΔΕΥΑ .ΛΑΡΙΣΑΣ
20.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ¨ η ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΣΤΑ¨

Χορηγοί επικοινωνίας:

1.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .
2.ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
3.ENJOY RADIO.
4.ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ .
5.www.bestoflarissa.gr.

Εθελοντική προσφορά

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Ορειβατικός Σύλλογος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εθελοντική προσφορά για βοήθεια στον αγώνα από τις παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες κάθε μία με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, αναμφισβήτητα βοηθά, στην ομαλή διεξαγωγή αυτού,  με στόχο την ελαχιστοποίηση των τυχόν προβλημάτων.
Αυτές είναι :

1.ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
2.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
3.ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ του  Ε. Ε. Σ. .
4.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.
5.ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
6.ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
7.ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
8.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Add Comment