Εκδρομή Φυτωρίου Χιονοδρομίας στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Εκδρομή Φυτωρίου στο Σέλι_html_102db0a3

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η πρώτη εξόρμηση του Φυτωρίου Χιονοδρομίας του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, το οποίο πήρε σάρκα και οστά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, γεγονός το οποίο επέφερε ανάμεικτα συναισθήματα σε πολλούς ανθρώπους της Ελασσόνας, κυρίως χαράς ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης.
Η εξόρμηση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο, οι συνθήκες του χιονιού όμως δεν το επιτρέψανε. Έτσι οι 34 λιλιπούτιοι πρωταγωνιστές απολαύσανε την πρώτη τους φορά κάνοντας σκι, στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Οι μαθητές του Φυτωρίου, γονείς, μέλη του Συλλόγου και προπονητές στο σύνολό τους 58 άτομα ξεκίνησαν με λεωφορείο στις 7:15π.μ. το πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας και φτάσανε στις 10:00π.μ.στο Χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας εξασφάλισε στα παιδιά όλον τον βασικό εξοπλισμό (πέδιλα, μπότες, μπατόν, κράνος & μάσκα).
Με μεθοδικότητα τα παιδιά τακτοποιήθηκαν με τον εξοπλισμό τους, χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους και ακολούθησε ένα τετράωρο μάθημα εκμάθησης και χαράς , στις παιδικές πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, με ένα διάλειμμα για κολατσιό που πρόσφερε ο Σύλλογος.

Με ενθουσιασμό τα παιδιά πήραν μέρος στο πρώτο μάθημα και οι εκπαιδευτές τους Χριστόπουλος Ιβάν (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Παγγέα Βίκη(Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στα χειμερινά αθλήματα), Σαμαρά Φανή (Προπονήτρια Σκι) και Λανάρης Δημήτρης (Προπονητής Σκι ) τα καθοδήγησαν με ασφάλεια και αγάπη.
Τα περισσότερα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το σκι, τα πιο προχωρημένα παιδιά που είχαν ξανακάνει σκι, προχώρησαν στην εκμάθηση της στροφής, αρχίσανε να στρίβουνε και να ελέγχουνε τα σκι τους και το γλίστρημά τους καλύτερα, με αποτέλεσμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και ευχαρίστηση. Στο τέλος της ημέρας στο βουνό, όλα τα παιδιά έμαθαν να γλιστράνε, να φρενάρουν, να σταματάνε και να κάνουν χρήση των παιδικών αναβατήρων.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στο κατάστημα Κλαουδάτος που εξυπηρέτησε τον Σύλλογο σε θέματα εξοπλισμού και κατάλυσης. Στο κατάστημα υποδέχτηκαν το Φυτώριο, Εκπαιδευτές που κατάγονταν από την Ελασσόνα ή που ζήσανε χρόνια στην Ελασσόνα κοντά στο Σύλλογο, όπως η κ.Λία Λέτσιου αλλά και ο κ. Σπυράκης Γιώργος ο οποίος ήταν αν όχι ο πρώτος , ένας από τους πρώτους αθλητές του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στο άθλημα της χιονοδρομίας και επανειλημμένος τόνιζε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου πόσο συγκινημένος νιώθει (ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ) . Εκπαιδευτές που πριν από χρόνια δίδασκαν τους μαθητές του Φυτωρίου Ελασσόνας και μάλιστα και κάποιους από τους σημερινούς προπονητές του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας!

Οι εντυπώσεις των προπονητών:

Χριστόπουλος Ιβάν: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο σύλλογος μετά από 2 δεκαετίες παύσης ενεργοποίησε τον τομέα της χιονοδρομίας με σκοπό την διαπαιδαγώγηση των παιδιών της πόλης μας. 20 χρόνια πριν βρισκόμουν εγώ στη θέση των παιδιών αυτών και 20 χρόνια μετά, τώρα, μου δίνεται η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσω με τη σειρά μου τις γνώσεις μου. Η ευεξία που προσφέρει ο αθλητισμός, η ελευθερία που προσφέρει η φύση και ο συνδυασμός αυτών των δυο έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση αρχών που κάθε παιδί θα θέλαμε να έχει!

Παγγέα Βίκη: Ήταν μια πολύ συγκινητική μέρα για πολλούς από εμάς που πήραμε μέρος στην πρώτη προπόνηση του Φυτωρίου Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας. Προσωπικά, είχα την ευκαιρία διδάξω σε παιδιά του τόπου μου το άθλημα που έχω τόσο πολύ αγαπήσει. Ήθελα, χρόνια πριν, να είμαι και εγώ μαθήτρια στο αντίστοιχο τότε Φυτώριο και δικαιώνομαι στην παιδική μου επιθυμία κάπως διαφορετικά· ως Προπονήτρια πλέον του σημερινού Φυτωρίου του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας. Χαίρομαι ακόμη, γιατί σήμερα είδα πολύ ενθουσιασμό, δύναμη και θέληση στα παιδιά της Ελασσόνας!!!

Σαμαρά Φανή: Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο τους.
Η δική μου ομάδα με τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, από 5 έως 6 χρονών μάθανε να ισορροπούν πάνω στα πέδιλα τους και να γλιστράνε στο χιόνι. Εκπαιδεύτηκαν να σταματάνε και να χρησιμοποιούν τον παιδικό αναβατήρα. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το χιόνι και είμαι σίγουρη ότι ανυπομονούνε για το επόμενο μάθημα.

Λανάρης Δημήτρης: Διέκρινα ενθουσιασμό και χαρά στα πρόσωπα των παιδιών κα’ θόλη την διάρκεια του μαθήματος. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτά τα παιδία ήταν η γρήγορη αφομοίωση των όσων διδαχθήκαν και η ταχύτητα – εξοικείωση με τα πέδιλα. Στο σύνολο τους από την πρώτη κιόλας επαφή με το σκι ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν τον παιδικό αναβατήρα, το οποίο για μένα σημαίνει μεγάλος ενθουσιασμός.

Σκοπός του Συλλόγου είναι με τα προγραμματισμένα μαθήματα τα παιδιά να εξελιχθούν στο άθλημα της χιονοδρομίας, να αγαπήσουν το σκι, τον αθλητισμό, το βουνό, τη φύση!
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδρομή είναι για μετά τις εκλογές, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Οικονόμου 1 – Τ.Κ. 40200 Ελασσόνα
Τηλ. 24930.25448 – 6974728071 Fax. 2493.29614
www.xoselassonas.gr e-mail: info@xoselassonas.gr

Add Comment