«Χρώματα» παράδοσης και θύμησες στην Ελασσόνα από την Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Tου Γιάννη Μουκίδη

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Χρώματα» παράδοσης, θύμησες, έντονα συναισθήματα, μνήμες παλαιότερων εποχών, νοσταλγία, αλλά και …«δείγματα» ευαισθησίας πλημμύρισαν για τα καλά την Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, στην ιδιαίτερη εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης και του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας, που διοργάνωσε πρόσφατα η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.
Στην αρχή της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου και εκ μέρους του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης η διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Βαλατσού και ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Ε. Λιάπης, που ευχαρίστησαν θερμά τους «οικοδεσπότες» – διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. «Είναι ιδιαίτερα παρήγορο που στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας, η κοινωνία της Ελασσόνας και οι φορείς της έχουν αγκαλιάσει τα σχολεία μας και δείχνουν έμπρακτα τις ευαισθησίες τους. Τους ευχαριστούμε…!!», υπογράμμισαν, ανάμεσα στα άλλα, οι εκπρόσωποι – εκπαιδευτικοί των Ειδικών σχολικών μονάδων, μέσα σε χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια, ο κόσμος περιδιάβηκε στα μονοπάτια της παράδοσης με παραδοσιακά κάλαντα και χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας(…από την Τήλο έως και τη Θράκη), με οδηγούς – ταξιδευτές τη Λίζα και το Μίνω και τις χορευτικές ομάδες της «Ακαδημίας Χορών»(σε διδασκαλία Γιώργου Κόκκινου και Αλεξάνδρας Κατσιούρα), που καταχειροκροτήθηκαν, ενθουσιάζοντας το ακροατήριο.
[wpg_thumb]
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών»: ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστέρ. Στούπας, Ανέστ. Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι ιερείς π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» κ. Αστ. Κατσάρας, ο γνωστός χοροδιδάσκαλος – «ψυχή» της κ. Ιωάν. Κόκκινος, οι πρόεδροι της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας κ. Κων. Κυριλλίδης, της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας κ. Ι. Σαμώτας και του Μορφωτικού Βαροσίου η κ. Έλλη Κόκκινου – Κατσιαντώνη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, μέλη και φίλοι της «Ακαδημίας Χορών» και δεκάδες φίλοι της παράδοσης.

Add Comment