«Έφυγε» ο πρ. βουλευτής – πρ. δήμαρχος Βασίλης Αγοράστης

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 85 ΕΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1 [3]

«Έφυγε» χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Βασίλειος Αγοράστης, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.
Ο γνωστός Ελασσονίτης, Σαμαριναίος στην καταγωγή, απεβίωσε στις 2 το μεσημέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό.
Ο δικηγόρος Βασίλης Αγοράστης άφησε το δικό του «στίγμα» στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά, κοινοβουλευτικά και κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής Ελασσόνας, του Νομού Λάρισας, και όχι μόνο. Αρχικά εκλέχθηκε δήμαρχος Ελασσόνας και θήτευσε στο Δήμο Ελασσόνας από την 1η Ιουλίου του 1975 έως τις 30 Οκτωβρίου του 1977. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην κεντρική πολιτική «σκηνή» και εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ, θητεύοντας 3 κοινοβουλευτικές θητείες στην Ελληνική Βουλή(20 Νοεμβρίου 1977 – 19 Σεπτεμβρίου 1981 / 18 Οκτωβρίου 1981 – 7 Μαΐου 1985 / 2 Ιουνίου 1985 – 2 Ιουνίου 1989).
Ήταν παντρεμένος με την φιλόλογο – εκπαιδευτικό Ελένη Γιούλη – Αγοράστη, και απέκτησαν 2 παιδιά, το δικηγόρο Θανάση Αγοράστη και την φιλόλογο – εκπαιδευτικό Πηνελόπη Αγοράστη – Παλιούρα. Ευτύχησε να δει 4 εγγόνια.
Ο εκλιπών διακρινόταν για την οξυδερκή σκέψη του, την επιστημοσύνη και ευρυμάθεια του, την ανθρωπιά, το ήθος και την ευγένεια του χαρακτήρα του, ενώ έως και πριν λίγο καιρό παρακολουθούσε από κοντά τα κοινωνικά και πολιτιστικά «δρώμενα» της Ελασσόνας, μετέχοντας στις περισσότερες σημαντικές εκδηλώσεις της περιοχής. Τακτικά, ως ενεργός πολίτης «κατέθετε» με επιστολές τις προσωπικές του απόψεις και γνώμες για πολιτικά και τοπικά θέματα στον τοπικό τύπο, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της τοπικής εφημερίδας «Έκδοση», γράφοντας σε εβδομαδιαία βάση για την «ανθρωπογεωγραφία» και τα παλαιότερα χρόνια της Ελασσόνας, με σπάνιες φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία.
Διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την τοπική Εκκλησία και έχαιρε εκτίμησης από παλαιότερα και νεότερα στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Το τελευταίο «αντίο» στον αυτοδιοικητικό και κοινοβουλευτικό Βασίλη Αγοράστη θα γίνει σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Με την αγγελία του θανάτου του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Βασιλείου Αγοράστη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:
– Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– Να παραστεί στην εκφορά του.
– Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
– Το παρόν να δημοσιευθεί στον τύπο.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του πρώην βουλευτή Ν. Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Βασίλης Αγοράστης, από τους πρώτους Βουλευτές που εκπροσώπησαν τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Με τρεις κοινοβουλευτικές θητείες στην Ελληνική Βουλή, με μακρά πορεία στην ΕΔΑ, υπήρξε ένας μαχητικός αγωνιστής της Παράταξης. Για το ήθος του και την εντιμότητά του οι πολίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Δήμαρχο Ελασσόνας. Ήταν βαθιά δημοκράτης. Η αφοσίωσή του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, χαρακτήρισαν την πορεία του. Η προσφορά του στη Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο υπήρξε σημαντική.
Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Add Comment