«Έφυγε» από τη ζωή ο Ελασσονίτης πρώην βουλευτής Βασίλης Αγοράστης

agorastis-326x235

Απεβίωσε σήμερα ο πρώην βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αγοράστης. To τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Ο Βασίλης Αγοράστης είχε διατελέσει δήμαρχος Ελασσόνας, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είχε εκλεγεί βουλευτής νομού Λάρισας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981 και 1985.
Η κηδεία του εκλιπόντα θα τελεστεί αύριο Τρίτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τον Βασίλη Αγοράστη
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου,πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», για τον θάνατο του πρώην βουλευτή ν. Λάρισας Βασίλης Αγοράστη επισημαίνει τα παρακάτω:
«Ο Βασίλης Αγοράστης, από τους πρώτους Βουλευτές που εκπροσώπησαν τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Με τρεις κοινοβουλευτικές θητείες στην Ελληνική Βουλή, με μακρά πορεία στην ΕΔΑ, υπήρξε ένας μαχητικός αγωνιστής της Παράταξης. Για το ήθος του και την εντιμότητά του οι πολίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Δήμαρχο Ελασσόνας.
Ήταν βαθιά δημοκράτης. Η αφοσίωσή του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, χαρακτήρισαν την πορεία του. Η προσφορά του στη Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο υπήρξε σημαντική.
Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Το ΠΑΣΟΚ για το Β. Αγοράστη
Ανακοίνωση για το τον θάνατο του πρώην βουλευτή Λάρισας και δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Αγοράστη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.
“Αποχαιρετούμε με βαθειά λύπη τον Βασίλη Αγοράστη, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπηρέτησε με πίστη, ήθος και συνέπεια τη δημοκρατική παράταξη σε όλη του τη ζωή.
Βαθιά δημοκράτης και γνήσιος οραματιστής υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στον τόπο του για την αφοσίωση, την προσφορά και το έργο του. Έδωσε μάχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Κοινοβούλιο πιστός πάντα στις αρχές και τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του” αναφέρει η ανακοίνωση.

Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» για το Β. Αγοράστη
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» επισημαίνει τα παρακάτω:
«Είναι μεγάλη η απώλεια του Βασίλη Αγοράστη για τη Δημοκρατία και τον τόπο μας.
Αγωνιστής, μεγάλος Δημοκράτης και οραματιστής. Από τα ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τιμήθηκε από το λαό της Λάρισας με την εκλογή του στη Βουλή, το 1977, το 1981 και το 1985.
Τιμήθηκε από τους πολίτες της Ελασσόνας με την εκλογή του σαν Δήμαρχος, αξίωμα που το υπηρέτησε σε δύσκολες εποχές, με όλες του τις δυνάμεις.
Ο Βασίλης Αγοράστης έφυγε αφήνοντας πίσω μια μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς για τη Δημοκρατία και την Πρόοδο στον τόπο μας.
Στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια».

Η Μ. Παπαδοπούλου για τον Αγοράστη
Η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαριάνθη Παπαδοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το θάνατο του Βασίλη Αγοράστη:
«Ως πολίτης της Ελασσόνας θα ήθελα να στείλω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Βασίλη Αγοράστη. Ο θάνατός του είναι απώλεια για την πόλη μας την Ελασσόνα, καθότι δούλεψε επι δεκαετίες για το καλό του τόπου μας, τόσο στη Βουλή όσο και ως Δήμαρχος.
Εύχομαι η νέα γενιά πολιτικών της Ελασσόνας να παραδειγματιστούμε από τη δράση του εκλιπόντος και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για το μέλλον του δήμου μας, του νομού μας και της χώρας μας.»

Add Comment