Γιορτινά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο

Από την παιδική – νεανική χορωδία Ελασσόνας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μια εξαιρετική γιορτινή συναυλία, με τίτλο «Γιορτινά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο», θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της Ελασσόνας την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα θεάτρου «Βασίλειος Φαρμάκης» του πνευματικού κέντρου της πόλης.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα με ύμνους και τραγούδια από όλο τον κόσμο από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα με έμφαση σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα κομμάτια, τα οποία θα παρουσιαστούν σε σόλο και ντουέτα με μοντέρνο ύφος και μινιμαλιστική επεξεργασία από τέσσερις μουσικούς.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο μουσικό σχήμα που συστάθηκε το 2010 και το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς με επιτυχημένη πορεία στον χώρο.
Αυτοί είναι:
Μαρία Ρουκά, ανερχόμενη σοπράνο με επιτυχημένες συμμετοχές σε διάφορες παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, καθηγήτρια μονωδίας και μοντέρνου τραγουδιού, Αστέριος Τσέτσιλας, τενόρος με διακεκριμένες συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συμμετοχές με σημαντικούς ρόλους σε όπερες και μιούζικαλ, καθηγητής μονωδίας και φωνητικής, Κωνσταντίνος Μάτης, απόφοιτος του μουσικού πανεπιστημίου του Μονάχου, καθηγητής πιάνου, ανωτέρων θεωρητικών και μαέστρος χορωδιών, Χρήστος Καλαμπούκας καθηγητής κιθάρας σε ωδεία και μουσικές σχολές τις Θεσσαλίας.
Συμμετέχει η 75μελής παιδική – νεανική χορωδία Ελασσόνας με τη διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.
Τη συναυλία διοργανώνει η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Add Comment