«Αλλαγή φρουράς» στο Κ.Υ. Ελασσόνας

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η κ. ΝΕΛΛΗ ΚΑΦΕ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Αλλαγή φρουράς» χθες στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου με σχετική απόφαση, νέος διευθυντής (συντονιστής) αναλαμβάνει η ιατρός κ. Γαρυφαλλιά (Νέλλη) Καφέ, αντικαθιστώντας τον ιατρό κ. Δημήτρη Κατσιαφλιάκα.
Σε σύντομη συγκέντρωση των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, χθες το μεσημέρι, παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος κ. Αθαν. Τσάτσου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κων. Καραμπάτσα, ανακοινώθηκε και επίσημα η αλλαγή της διεύθυνσης.


Ο κ. Αθαν. Τσάτσος, αναφέρθηκε στην παραίτηση του κ. Κατσιαφλιάκα, και εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων για την προσπάθεια που γίνεται στο Κ.Υ. Ελασσόνας, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι της επαρχίας Ελασσόνας. Ακόμη, έκανε αναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στον ρόλο που έχουν να παίξουν τα Κ.Υ. σε όλη την Ελλάδα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το πώς θα λειτουργεί καλύτερα αυτή η υπηρεσία. Είναι μια καινούργια περίοδος για όλα. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην κ. Καφέ, που θα την στηρίξουμε όλοι μας…», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας κ. Κ. Καραμπάτσας, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον απερχόμενο διευθυντή του Κ.Υ. Ελασσόνας κ. Κατσιαφλιάκα για τις υπηρεσίες του, τονίζοντας ως την καταλληλότερη επιλογή στη θέση αυτή, στο πρόσωπο της κ. Νέλλης Καφέ. Η σοβαρή δουλειά του Κ.Υ. Ελασσόνας τιμά γενικότερα την πολιτεία και την υγεία στην περιοχή, υπογράμμισε ο κ. Καραμπάτσας, και έκανε αναφορά στην ωρίμανση του έργου του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών(Σ.Α.Β.), στο Κ.Υ. Ελασσόνας, αφού στο ΕΣΠΑ υπάρχει κονδύλι 650.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.
Η νέα διευθύντρια του Κ.Υ. κ. Νέλλη Καφέ, ευχαρίστησε για την τιμή στο πρόσωπο της, και τόνισε ότι στα 30 χρόνια ως γιατρός είχε πάντα κατά νου να υπηρετεί τους ασθενείς, και δεν είχε ποτέ βλέψεις για διοικητικές θέσεις. «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θέλουμε να ασχοληθούμε με τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν…», σημείωσε με έμφαση η κ. Νέλλη Καφέ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η κ. Νέλλη Καφέ, όσο και ο κ. Δημ. Κατσιαφλιάκας ασχολούνται χρόνια με τα «δρώμενα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κ. Καφφέ είναι η σημερινή πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, ενώ ο κ. Κατσιαφλιάκας δημοτικός σύμβουλος.
Πάντως, η χθεσινή αλλαγή ξάφνιασε αρκετούς εργαζόμενους του Κ.Υ. Ελασσόνας, καθώς και πολίτες της Ελασσόνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο απελθών διευθυντής του Κ.Υ. Ελασσόνας Δημ. Κατσιαφλιάκας, στις αρχές Ιουλίου, είχε αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία, που είχε να κάνει με την αποδυνάμωση του Κ.Υ. Ελασσόνας, παρά τις αυξημένες ανάγκες που έχει, και την ενίσχυση σε ιατρούς των παραλίων. Χθεσινές πληροφορίες τον έφερναν να είναι εμφανώς «χολωμένος» από την αιφνίδια αλλαγή στη θέση του συντονιστή(διευθυντή) του Κ.Υ. Ελασσόνας.

Add Comment