Ημερίδα στην Ελασσόνα για τη συμβολή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής της προστατευόμενης περιοχής, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 9:00, στην Ελασσόνα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Βασιλείου Φαρμάκη») και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 9.00, στο Λιτόχωρο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου – Ολύμπου).

Η πληροφόρηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ομάδων επισκεπτών, των κατοίκων της περιοχής και των αρμοδίων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στην οικολογική και ιστορική – πολιτιστική αξία της περιοχής, αλλά και στην ανάγκη προστασίας της προστατευόμενης περιοχής του Ολύμπου, είναι μία από τις κύριες αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης. Για το λόγο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει ημερίδες με σκοπό να φέρει σε επαφή τον Φορέα Διαχείρισης με τους χρήστες της περιοχής και με την επιστημονική κοινότητα, με στόχο την καλλιέργεια εποικοδομητικού διαλόγου, την αμφίδρομη επικοινωνία και την ανάπτυξη αποτελεσματικών συνεργασιών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους, χρήστες της περιοχής, επαγγελματίες τουρισμού, παραγωγικούς φορείς οικοτουριστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων που ήδη αναπτύσσουν ή που σκοπεύουν να αναπτύξουν δραστηριότητες τουρισμού τόσο στον Θεσσαλικό όσο και στον Πιερικό Όλυμπο, να ανταποκριθούν στην πρόκλησή μας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το 2002 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003. Το έργο της διαχείρισης και λειτουργίας της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερίδες και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο τηλέφωνο 23520-83000 (κ. Θέμιδα Νασοπούλου) και στην ιστοσελίδα του Φορέα: www.olympusfd.gr

Πηγή: www.larisanews.gr

Add Comment