Πάνδημο “αντίο” στον Ελασσονίτη Ανδρέα Μπόλλο

«Ζωντανό παράδειγμα αγάπης και προσφοράς ο Ανδρέας!»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΛΛΟΥ

Μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και συγκίνησης, η Ελασσόνα αποχαιρέτισε χθες το μεσημέρι τον γυμναστή Ανδρέα Μπόλλο, που «έφυγε» σε ηλικία 51 ετών, χτυπημένος από καρκίνο.
Στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέσθηκε στον ασφυκτικά γεμάτο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο προϊστάμενος του Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, οι πατέρες της Ι. Μονής Σπαρμού – αρχιμανδρίτες π. Χριστόφορος και π. Βασίλειος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και πλειάδα ιερέων από ενορίες της Ελασσόνας, της Τσαριτσάνης, του Βλαχογιαννίου και άλλων περιοχών.
Αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα, ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Χαρίτων, χαρακτηριστικά, τόνισε συγκινημένος:
«Με οδύνη ψυχής και συνοχή καρδίας η περιοχή και η Εκκλησία μας αποχαιρετά τον αδελφό Ανδρέα, που εκοιμήθη μετά από πολύμηνη δοκιμασία της υγείας του. Κατ΄ άνθρωπον η θλίψις είναι μεγάλη, αλλά για την Εκκλησία ο αποχαιρετισμός είναι πρόσκαιρος. Ο Ανδρέας έχει συνδέσει την παρουσία του με την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Όταν, πριν πολλά χρόνια, ως πατέρες της μονής εγκατασταθήκαμε στο μοναστήρι, ήταν ο πρώτος που ήλθε για να εκκλησιαστεί με την οικογένεια του. Από τότε, ο Ανδρέας δεν έλειψε ποτέ από την Θεία λειτουργία τις Κυριακές, σε κάθε γιορτή και πανήγυρη. Στο ψαλτήρι από πολύ νωρίς το πρωί, να φροντίζει το κάθε τι, να προσφέρει στη Μονή. Δεν υπήρχε ποτέ λειτουργία χωρίς την παρουσία του Ανδρέα. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αγάπης του Χριστού, αγάπης προς τη Μονή Σπαρμού. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μαζί του ακλόνητους δεσμούς αδελφικής αγάπης. Ο αδελφός Ανδρέας ήταν ο άνθρωπος του μοναστηριού. Με ανιδιοτέλεια, με αγάπη για τον άνθρωπο, με ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, με φροντίδα για το Μοναστήρι του Σπαρμού. Από σήμερα, και σωματικά, θα είναι μέλος της Μονής, κοντά στον προκάτοχο μου προσφάτως κοιμηθέντα μακαριστό μητροπολίτη Βασίλειο και στον μακαριστό ιερέα Νεόφυτο. Θα μνημονεύεται αδιαλείπτως το όνομα του στη Θεία Λειτουργία, ως μέγας ευεργέτης της Μονής. Θα μας λείψει ο Ανδρέας και το γνωρίζουμε.
Αναχώρησε κατά πάντα έτοιμος, αφού εξομολογήθηκε και έλαβε την Θεία Ευχαριστία. Εύχομαι να χαίρεται τα αγαθά του παραδείσου και στην καλή του οικογένεια την εξ ύψους παρηγορία.
Αδελφέ, Ανδρέα, θα σε αποχαιρετίσω, όπως όταν σε επισκέφθηκα την τελευταία σου νύχτα πριν την κοίμηση σου: καλή αντάμωση!».
Ακολούθησε η ταφή του 51χρονου Ελασσονίτη γυμναστή στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Σπαρμού. Από χθες το απόγευμα, ο Ανδρέας Μπόλλος «αναπαύεται» στη Μονή Σπαρμού Ολύμπου, ακριβώς δίπλα από τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο, στη Μονή που τόσο αγάπησε, προσέφερε, φρόντισε και υπηρέτησε! Μαζί του πήρε το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου!

[wpg_thumb]

Ανάμεσα στους παρισταμένους στην Εξόδιο Ακολουθία: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι και αντιπροσωπείες φορέων, συλλόγων, σωματείων του Νομού Λάρισας, δεκάδες αθλητές και αθλούμενοι της Ελασσόνας και όχι μόνο, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος και εκατοντάδες κόσμου.

Add Comment